View Single Post
Staro 25.06.2012., 11:44   #24085
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Eto mojih dojmova ukratko (najkraće što mogu, jer Iva je.....) ;

Znaći uspon prek Prekržja, pitamo dolje planinara di počinje, markacije za 10, ne možeš fulat... Prvih 2 i neš km, staza divna, reko bih turistička, osim onog strmog i rastresitog dijela baš na početku, i kažemo mi, pa o čemu onaj kruns priča, spd, kondicija, dobre gume, ma daaaaj....
Eh tu dolazimo na drugi dio staze, Murini se crni pred očima, i dijelove počinje gurat, a ja sam se baš namjerio da ću sve ispedalirat i nije mi to bila baš pametna ideja jer sam se na pojedinim dijelovima onog kamenjara (tzv. rolling stones ) tolko umorio ko da sam pola sljemena popeo već po lojsteku... Murinina poštapalica je od ta cca 2,5km do gore bila: "Ajme gadarije!!!!"
Na kraju, kakovih 200m pred sam vrh, smo produžili ravno sa nekim planinarima i to stvarno nije bilo moguće pedalirat, tako da sam tu i ja gurao, i eto propao moj plan.... Ukupno vrijeme uspona bilo je cca 1h 40min.

Iznenadila nas je količina ljudi gore (ne znam jel ih tolko uvijek) i ljubaznost istih, bili smo gore jedini sa biciklima i nitko nije ništa prigovorio, više su ohrabrivali, jedino su nas odgovarali kad smo im rekli di mislimo na spust u kombinaciji sa time da smo prvi put na Ivi

Spust.... Spust je bio.... Osebujan :mrgreen:
Ja sam tip ljudi koji si voli postavljat visoke ciljeve, pa sam tak imao i cilj da cijeli spust također odvezem bez silaženja s bicikla (tad još nisam znao di idem) i prehodavanja istih ma šta god me čeka i išlo mi je stvarno jako dobro, no na jednom detalju pred kraj malog konja (kad se s onog kamenjara skreće naglo u desno na zemlju/korjenje i switchbackove) sam stvarno ukipio i nisam htio izazivat sranja, kad već do tam nismo pali i sve je prošlo bez ozljeda.... Propadne moj plan i za dolje :x Murinina poštapalica na spustu je postala učestalija i potpuno sam ga razumio i podržavao
Ovaj spust mi je bio najbolji i najgori u životu, definitivno najzahtjevniji i definitivno jedan od rijetkih za koje stvarno jedva čekam da ga ponovim 8-)

Krajnji dojam; Iva je puno strmija i zahtjevnija (divljija) planina od, sad to mogu tako reć, pitomog Sljemena i jedva čekam da se ponovno podružimo.

Slikice je stavio Murina, nadam se da će nas sljedeći puta ić više da i vi vidite čari Ive jer ja sam očaran
the55mic je offline   Reply With Quote