View Single Post
Staro 24.06.2012., 13:38   #18
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
I zvučne kartice za koje ne vidim da si napisao da imaš(znači čak i integrirana) mogu biti problem.Isključi je u biosu pa isprobaj.(imam doma jednu koja radi stabilno samo ako isključim audio), a imam i jednu PCI koju mi je kolega sa foruma prodao za fine pare al se smrzne komp random s njom svakih 1 do 2 dana .smrad
Teško da napajanje može biti ako ga je izmrcvario testovima koji troše struju...(al za svaki slučaj odspojit sve diskove što ne trebaju..)

Probati memoriju staviti na 1333mhz te po potrebi dic mrvicu voltažu(imao problem di je ploča dafault stavljala 1.65v a memorija tražila po specifikacijama 1.9 i smrzavanja su bila česta....).
Naći vremena za rad s jednom pločicom!("samo 4gb" te neće ubit.

Nisi naveo temperaturu matične?možda se kritično grije zbog oveclocka i ovih vrućina....
Probal izvaditi zvučnu i isključiti integriranu. Nije do njih.
Vuklo i mene da bi xfi mogel zezati jer je imal problema s virtualkom, ali clean install bez nje nije riješil problem.

Memu još puštam na miru jer čekam prvi freeze otkad sam limitiral C state,
a što se tiče temperature - uredne su sve.
VRM na ploči je do 65 max. Nad pločom su dva 230 mm venta i jedan 120 iza za VRM.

Uvijek se trudim testirati sve posebno za ljetne temperature jer mi je stabilnost na prvom mjestu.

Ako se ove teorija sa C stanjima pokaže promašenom, onda ispočetka i test svega (opet) - al tek za par tjedana. Do onda je sveti Save moj zaštitnik ...
ZOX je offline   Reply With Quote