Ovako. U prostoriji mi se nalazi T Com-ov ruter Thomason TG 782 na kojeg se povezujem bežično. Standardna WEP zaštita,a sve ostalo po deafoltu.
U istoj prostoriji imam dva laptopa. Stari koji koristi Windows XP i novi koji sam kupio (HP4530s) ima Windows 7 Ultimate (64x).
XP radi bez ikakvih problema i zapinjanja, brzina odlična i nikad ni sekundu ne zapne no Windows 7 me stalno gnjavi.
Kad se priključujem na mrežu i upišem sigurnosni ključ prvo mu treba minuta da se spoji i da se makne onaj žuti trokutić u donjem desnom čošku koji javlja da nema ''Internet access''. Kad se konačno makne i internet proradi stalno zastajkuje. Par minuta radi OK pa onda opet zapne na 5 - 10 sekundi. Tražim nešt po Googlu i onda mi ga tako smrzne na par sec i onda moram čekat da proradi. Užas. Probo i drugi browser ali ništa.
Znalo se dogoditi da Internet potpuno nestane i pojavi se upozorenje da ga nema. Tad idem na (Trubleshot problem) i javlja gdešku da DNS nema komunikaciju s ruterom ili nekad zna javit da moram restartat ruter. Restartam ruter i onda proradi ali opet s zapinjanjem. Ostavim 7 i probam s XP i tamo sve 5. Onda uzmem mob Nokia N8 i probam s njom i Internet šljaka super.
Neznam šta da radim. Nemogu stalno restartirat ruter a mislim i da nije u ruteru problem jer nebi onda ni ostali uređaju radili uredno. Čitam neke savjete na netu pa sem već isključio (IP helper i TCP/IPv6). Na TCP/IPv4 ( IP i DNS ) su podešeni na automatski.
Jel zna netko koji bi mogo biti problem??? Izluđuje me ova sedmica. Nije mi jasno kako internet može radit i onda zapinjat kod rada, a s vezom je sve OK.