osobno......... bi gledao nekog puntica, mozda cak i unica, ili akcenta ili geca od hjundaija.
cisto moje razmisljanje: gorenavedeni talijani se trndaju, cijene najcesce iznimno povoljne, potrosnja ovisi naravno o motoru, ali najvaznije - ima dijelova sto polovnih, sto zamjenskih - jeftinih. i jeftino odrzavanje, i jeftina rega. i kod same kupovine kako rekoh - iznimno prihvatljiva cijena za vozilo koje ce najvjerovatnije sluziti jos par godina bez problema.
drugo je hyundai, kojeg osobno imam (accent 2003-a, predzadnja linija). plusevi - takoder razmjerno jeftino odrzavanje (ono, usporedno s evropljanima tu negdje ranga po velicini, od ostatka azijata pogotovo), ima dijelova isto sto zamjenskih sto original polovnih, motori (barem znam za benzince) su od prve generacije sistem tankaj / vozi. i cijena IMHO isto itekako prihvatljiva, za 2000-3000 jura se dobije auto koji ima 8-10 godina i ~150k km, i to mu apsolutno nista ne znaci da je los (samo sto je sokol radio od druge linije akcentata, koliko stotina tisuca sa poprilicnim rasturanjem, trndali se i dalje).
mislim, da me se ne shvati krivo, nikako ja ne govorim da je accent the best izbor. no kada gledam da recimo za 25000 kuna se kupi ocuvan, sa nekakvom osrednjom opremom, kada debela vecina ima prvog vlasnika koji ga je odrzavao, kada se uzme u obzir da se zaprave uopce se ne kvari (ponavljam, imam novoga od 12og mjeseca 2003e), osobno bi malo razmislio..........
pogotovo jer moj je 1.3 82 konja benzin, nikako to nije motor koji ce te keljiti za sic, ali zaista svaka brzina do 6000 RPM-a vuce, nema posustajanja. i sto se tice potrosnje, od zaista cca 5,5L pa do 9L, ovih 5.5 je na poluotvorenoj cesti sa ~90km/h prosjek u petoj (cak i manje od 5.5), a 9L je prva/druga/treca gazenje i teranje po gradu.
tako da ono, meni je ovakva solucija, ako se trazi auto koji sluzi kao prijevozno sredstvo, zaista vrijedno malo razmisljanja. ruku na srce, accent kao takav nema karaktera ama skoro skroz nikakvoga, neutralan je vizualno, neutralan je na cesti (najcesce sto se motora tice), iznutra je onako, sve na mjestu, ali bez mastovitosti, bez zivljih boja, linija........
ali zato obavlja posao itekako dobro. a to je (ponavljam, sto su meni prioriteti) - da u pocetku kosta sto manje, da su popravci sto je rjese moguce, da su popravci kada ih i ima - sto jeftiniji, da dijelova ima sa sto vise strana, da nije rastrosan, da zadovoljava vozne potrebe (recimo do ~130km/h da nije nikakav problem, medugradska voznja max speed), da ima mjesta za potrpati 4 odrasle osobe i da ima pristojan gepek.
samo toliko. ovo sto je baja predlozio je stvarno van svake pameti, alfu bi kupio samo eto, da bas zelim samo i samo - alfu. daleko od toga da je auto los, ali osobno imam drugacije prioritete kod kupovine vozila, sto prakticki svaka alfa ne ispunjava

.