Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.06.2012., 15:42   #3546
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Treba gledati i masu auta za potrošnju. Ovi noviji auti mrtvo hladno imaju 1300+ kg. Za to ganjat po gradu mora imat i 110+ ks mašineriju da bi išao sa mjesta. Automatski to i troši. Ove sve prospekte sa potrošnjom možeš baciti u smeće, jer to laže kao i ljudi. auto sa tonom i 75ks po gradu, ljeti sa klimom ždere 9-11. 110ks auti tipa c4/308 ako imas tesku nogu po guzvi računaj preko 11 litara bez pardona. Ak se vozis ko penzic spusti litru dve dole, ali onda živciraš sve oko sebe sa penzionerskim kretanjem, bacanjem u ler pol km pred semaforom i slicno. Tak se voze opelaši, a njih ne volim . Autoput je druga prica i sa tempomatom možeš proci oko 7 litara.

Nekakva starija honda/toyota sa takvom istom mehanizacijom, ali malo vise KS ce ti trošiti uvrh glave po gradu 8-9 litara. To pricamo ponovno da ne paziš na gas.

Dizeli ti se ne isplate zbog troškova održavanja. Svatko tko prodaje auto, ne prodaje ga zato sto je dobar, nego zato da ga se riješi. A sa tim parama koje ti imaš, to je uglavnom kupnja jajeta. Ne znas kakvo je. To su taman godišta auta kada počinju problemi. Sa dizlom imaš veće šanse da ce ti neka veca intervencija na motoru biti skuplja. Imas turbinu, a i svi ostali djelovi su skuplji. Pa računaj koliko možeš km proci za popravak od 1k €, a to ti se na benzincu ne može dogoditi, pa makar da ti i klip proleti kroz haubu

Tu si ti francuzi majka zato kaj su djelovi bagatela, a japancima su djelovi ipak malo skuplji. No kad bacis sve na papir - ispadne tu negdje. Makar kažem rađe bi japanca čisto zato sto su robusniji, a ipak kupujes auto koji je već dosta prošao.

Što se tice fiata i slično, jednom mi je jedan forumaš (codiac) rekao - ultimativni studentski auto. Sve je đabe, ali stvarno nemam iskustva sa talijanima, pa ne bi o tome. Ono što znam je li-la. Neki su zadovoljni, neki bi ga zaplili. Od starog dobar frend ima punta prve generacije (mislim da je 55ica) sa 400 000 + km bez otvaranja motora, a znam da ga ne pazi.

VW, škode, seate i ostale derivate iz tog koncerna nebi gledao, jer su mi bezveze + previše koštaju.

I nemoj se dati nagovoriti da ti neko uvalja super mrak premium auto iz 2000 godine tipa BMW sa prođenih 250 000 na satu, a u stvarnosti 450 000. Znam dovoljno mladih budala koje su to izvele. Obavezno na stanicu na tehnički provjeri koliko auto ima km. Znam da to košta neku sicu, pa neka neko napiše o kojem se iznosu radi.

Bas sam sad otisao baciti oko na njuskalo i vidim da ima corolla 2003 po 5k€, pa neka netko tko ju ima/zna nešto više napiše koju....
Fleks je offline   Reply With Quote