View Single Post
Staro 21.06.2012., 13:09   #1228
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Već, da se vratimo na temu, zašto bi morao biti baš Asus? Slažem se da su među kvalitetnijima u toj klasi, ali ako je uvjet i bolja kamera ima i drugih solidnih laptopa.
Nemora uopce biti Asus (valjda nisam negdje pogrijesio i reko da mora biti Asus?). Gledam Dellove ali kod njih me muci ova IntelHD grafika jer ponekad (dok sam na godisnjem/putu) bi trebao nesto malo izmodelirat 3D-a na tom laptopu i zato bi htio Nvidia grafu jer ona mi radi dobro u openGLu. Skoro svi ovi jeftiniji Dellovi su na toj grafickoj (premda imaju dobru WEB kameru ).

Prvo sam gledao neke jeftinjake 2.5-3k ali nemogu naci bas nesto da ima 1600*900 ili vecu rezu, sad sam vec dosao do HP4730s za 4600 kn te neki Dell N7110, ako tako nastavim ode sve u ..beeep.. i zavrsit ce na 5000+ kategoriji sto bi htio izbjeci jer nece se korisitit tolko puno za ovaj 3d dio kad sam na godinsjem/put da opravdava cijenu a i te mrcine od 18.4" te 4+kg vec gube smisao "preijenosnog racunal" . Idelano bi mi bilo ovako nesto:

- 13-15.x" ekran sa fullHD rezom (sto manji ekran a veca reza meni bolje zbog kilaze laptopa)
- nvidia grafa
- 1+Mpix kamerom
- CPU moze i B9xxx i i3, i5 pa i neki Quad AMD (samo da nije atom celeron Exxx AMD ili slicno) tj. nije mi brzina CPUa ali nebi bash htio neki "kramp" koji zakuca 100% CPU usage u firefoxu dok surfam po flash stranicama .
- HDD mi dovoljan i 320GB
- baterija 6cell ili veca da moze durati jedno 3-4 sata
- RAM, 4GB+ Rama (i da se moze upgrjedati na 8GB)
- sto manje kilaze
- garancije 2 ili vise godina

ostalo nevazno .

Thx