Citiraj:
Autor Mirkopoter
Dakle, zanima me jeli se može išta učinit da se malo manje zagrijava elektronika prilikom ovih vrućih dana pošto mi se npr na laptopu čak i tipkovnica dosta jako zagrije, a da ne govorim koliko mi se xbox i ps3 zagrijavaju.
|
Uz sezonsko ciscenje i osnovnu higijenu laptopa, posebno ako nakuplja tjednu satnicu kao desktop racunalo na stolu... onda sam uvijek za dodatnu ispomocu u hladjenju, neovisno koliko je skup ili dobro projektiran laptop.
Ne pratim zadnje modele - to cu ostaviti tebi - ali naglasak da povrsina nije plasticna, da mozes kontrolirati ventove i da se kotrljaju 120-ce za ugodnu tisinu. Imam slican stariji model kojeg uvijek koristim kad duze radi :
LapCool Pro
Nisam vidio laptop iznad 14" kojem bi smetao ugodan dasak ladovine u ovoj sezoni, posebno u prostoriji bez AC-a.
Imas
novijih modela pa sam istrazi.
Istina da je dobrom laptopu vec u konstrukciji projektirano adekvatno hladjenje. Samo, sardiniranom stanju topline u laptopima, nikad nece smetati dodatno hladjenje. Garancije (naspram imenu) cesto i nisu (
Syss®) propisne adekvatnoj cijeni koju traze. Mnogima kad rikne imeno laptop celjade, saznaju da su
propisno odradjeni i pri najmanjoj pomisli zamjene ploce - toplina nikad nije saveznik
Zato, ako si ustanovio da ti se zbog neadekvatno hladjene okoline za posljedicu pretjerano grije laptop, samo ti dokupi
propisno hladjenje