View Single Post
Staro 20.06.2012., 23:25   #17
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Dakle, zanima me jeli se može išta učinit da se malo manje zagrijava elektronika prilikom ovih vrućih dana pošto mi se npr na laptopu čak i tipkovnica dosta jako zagrije, a da ne govorim koliko mi se xbox i ps3 zagrijavaju.
Uz sezonsko ciscenje i osnovnu higijenu laptopa, posebno ako nakuplja tjednu satnicu kao desktop racunalo na stolu... onda sam uvijek za dodatnu ispomocu u hladjenju, neovisno koliko je skup ili dobro projektiran laptop.

Ne pratim zadnje modele - to cu ostaviti tebi - ali naglasak da povrsina nije plasticna, da mozes kontrolirati ventove i da se kotrljaju 120-ce za ugodnu tisinu. Imam slican stariji model kojeg uvijek koristim kad duze radi : LapCool Pro

Nisam vidio laptop iznad 14" kojem bi smetao ugodan dasak ladovine u ovoj sezoni, posebno u prostoriji bez AC-a.

Imas novijih modela pa sam istrazi.

Istina da je dobrom laptopu vec u konstrukciji projektirano adekvatno hladjenje. Samo, sardiniranom stanju topline u laptopima, nikad nece smetati dodatno hladjenje. Garancije (naspram imenu) cesto i nisu (Syss®) propisne adekvatnoj cijeni koju traze. Mnogima kad rikne imeno laptop celjade, saznaju da su propisno odradjeni i pri najmanjoj pomisli zamjene ploce - toplina nikad nije saveznik

Zato, ako si ustanovio da ti se zbog neadekvatno hladjene okoline za posljedicu pretjerano grije laptop, samo ti dokupi propisno hladjenje
Visage je offline   Reply With Quote