View Single Post
Staro 20.06.2012., 12:08   #1
sharavanja
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Problem s postavkama routera

Pozdrav. Imam AirLive WL 5470AP router neke 3-4 godine. Koristio sam ga prije na Windowsu XP, ali pošto nisam bio upoznat s postavkama routera u to vrijeme, neki poznanik mi je podesio postavke bez moje prisutnosti i sve je radilo bez problema. Ja sada koristim Windows 7 i želim kreirati wireless point i imam problem. Naime, skopčao sam router kako spada i povezao kabelima i imam internet preko njega na PC-u, ali ne mogu ući u postavke routera preko default adrese http://192.168.100.252/

Guglao sam po netu i pronašao sličan problem koji mi je naložio da ukucam sljedeće adrese u postavke konekcije, i to izgleda ovako:

Nakon što potvrdim te postavke uspijem ući u menu routera preko gore navedene defaultne adrese i kreirati AP, ali nakon obaveznog restarta PC-a kojeg mi nalaže router sve bude po starom. Pojavi se trokutić na ikoni konekcije u desnom kutu i nemam nikako pristup internetu. Jedino što mogu je ponovno vratiti na automatsku IP adresu u postavkama, ali opet onda ne mogu pristupiti meniju rutera i tako dalje. Ako pustim Windows da mi automatski detektira problem on javi da ima greška kao DHCP je isključen.. Pojma nemam što to znači. Jedino mi na routeru pokazuje da je Wireless uključen i mobitel detektira wlan ali kada se probam spojiti na wlan preko mobitela, samo vrti poruku "obtaining ip adress".

Izvinjavam se na dužini posta, nadam se da ćete mi uspjeti pomoći Hvala
sharavanja je offline   Reply With Quote