Evo mene sa Strmopeci.
U sumi uopce nije lose, osjetno je ugodnije, tako da uopce nije bilo problem pedalirati uzbrdo, ali doci do Sljemena po asfaltu u ovakav zvizdan je nekaj sasma drugo.
29er stvarno dobro ide, sve detalje na usponu sam skinuo od prve i to izuzetno lagano, sisao sam s bajka tek podno onog zavrsnog uspona (kojeg naravno da nisam popeo u komadu, niti samo to pokusavao).
Na spustu sam sve odradio osim onog najgoreg switchbacka, u kojem je sad jos dodatan kanal i to bas na krivom mjestu, ali nije ni taj kanal problem vec su problem veliki kotaci i to oba dva (ili me zezne prednji, kad prodje prednji zapne zadnji...itd., probao sam 3 puta), nema sansi da smotam u putanju za prolazak smeta mi visina sica i ne mogu nagnuti bajk koliko mi treba...ali vjerojatno bi se dalo, ali...
Za ilustraciju, s Jekyllom taj switch prodjem na 3 razlicita nacina, udjem u zavoj bez ikakvih problema...s 29erom problema preko nekoliko

(ok, nije ni predvidjen za voznju po takvom terenu)
Rezime nakon tri uzastopna dana na 29er-u i preko 100km je da mi se svidja kao drugi bajk u garazi, ali kao prvi bajk (HT) radije bi uzeo neki 26" s agresivnijom geometrijom i 120-130mm hoda i to celicnjak, recimo
...sto se mene tice, fulka je i dalje izbor No.1
(s obzirom da imam stress fracturu u lumbalnom dijelu kraljesnice, na fulki nema nikakvih bolova ma koliko se vozio, na ovom 29eru nakon drmusanja, vec sam drugi dan bome osjecao laganini nekakvo strecanje, kao i danas nakon voznje, nije to nista strasno, ali koliko se ja vozim,u ukupnom zbroju ti mikrostresovi ne bi rezultirali nicim dobrim po moju kraljeznicu).