View Single Post
Staro 16.06.2012., 16:14   #23873
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ned. tunel 10h

Frend i ja idemo preko Dotke do tunela, mozda se netko hoce pridruziti (9:20 smo tamo).
Takodjer se spustamo u Zagorje po 39-ki, on se cestom penje nazad a ja u Z. Bistricu na rostilj

Sto se tice danasnje voznje bilo nas je gomila, mislim da preko 15ak u Lugarnici, a skupili smo se sa svih strana - Antonio i ja preko tunela, Sile & Co. preko Lonjscine, zubich & Co. via 10tka sa zapada.

Spust opet na vise strana, jedna ekipa na 52, druga na 8 i nas jedno 7-8 na 20tku i Dotku (tu smo se opet razisli, air ekipa na kickere- desno i xc ekipa na singlicu lijevo niz onu strminu).

Sto se tice 29er-a, bajk je polozio, nisam bas nesto odusevljen kak se penje, kad se uhvati brzina ide fino, ali kad naidje strmina a ja bi laganini u prvoj penjao i ne umorio se - ne mere tako.
Sporohodna u 1. umara, i to fest - Leustek sam skinuo za tocno 48:30 sto je za 100kilasa brzo, ali sam se poprilicno umorio (OK bio je iznimno los i sparan dan za pedaliranje, i ostali su skviknuli).
Sto se tice tehnicki zeznutih uspona, tipa "stepenice", veliko kamenje i stijenje gdje treba povlaciti zadnji kraj i sl. tezave (nazovimo to AM teren) - ovaj bajk za to definitivno nije.

Sto se tice blagih nagiba, asfalta, singlice na Dotki i prema Hunjki, spusta po korijenju i zemlji bajk ide odlicno kad se uhvati brzina lagano se odrzava i samo se gazi i jurca sumom, bajk leti.

Bajk mi je dosta upravljiv, smotao sam ga gdjegod je trebalo nije bilo nikakvih problema, moze se fino skociti, bunny hopati i dropati po kanalima - sve to lijepo podnosi.

Glavni nedostatak nije u tvrdom zadnjem dijelu, to me nije ni najmanje diralo, vec u ocajnim gumama i losim rotorima tak da SLXice osjetno slabije zaustavljaju nego na mom bajku...i da, gume su doslovce OCAJNE, na blatu i rastresenom terenu ne drze pravac.

Po 20tki sam se spustio kao da sam na fulki, cuksu sam bio stalno za petama, a u kanalima nakon njivica doslovce na guzici...imao sam samo jednu misao u glavi - cuks nemoj pasti, jer ja stati ne mogu

To su moji subjektivni dojmovi, nisam strucnjak za HT-ove, tako da moja zapazanja treba uzeti s rezervom.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 16.06.2012. u 16:29.
Nik je offline   Reply With Quote