10.06.2012., 11:29
|
|
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Autor bjede
Radio je bio na ON u utility-ju.
Nego, uspio sam nešto rješiti, ali samo djelomično.Stavio sam nove (prvo sam bio instalirao ove s CD-a koji je došao s karticom) i sad pronalazi veze, ali je signal jaaako slab. Toliko da se svako malo sam disconecta.  Laptop na istom mjestu lovi signal na 80%, a kad sam tražio preporuke za wireless rješenje, rrekli su mi da su PCI kartica i USB adapter u prosjeku jača za 15-20% u odnosu na wireles karticu u laptopu.
Da sam bar uzeo onu s odvojivom antenom...
Čudno mi je da je na ovako malu udaljenost (5-6 metara) signal tako loš (nekih 40%). Jer je i drugim konekcijama iz susjedstva koje pronalazi signal iste jačine, a ti su uređaji udaljeni 20-ak i više metara.
I šta sad?
Inače, na samoj kartici blinka žuto svjetlo na ledici (valjda bi trebalo zeleno), ali samo povremeno, kod paljena i gašenja računala i za vrijeme spajanja na uvu moju weireless konekciju.
|
Citiraj:
Autor bjede
IMA skidljivu antenu, nisam rekao da nema!
I pomicao sam je ulijevo, naravno, i skroz je ispružio. Osjete se lagana poboljšanja signala (za nekoliko postotaka), no i to je još uvijek loše i nedovoljno.
Znači ti predlažeš da uzmem novu antenu? Je li onda bolje uzet karticu koja ima antenu s kablom od metra? Ili USB adapter također s kablom?
|
Ko tu koga trolla?
Anyway, zadnji zakljucak je da ima odvojivu antenu? Posto je originalna pre slaba postoje 2 opcije sa antenama: kupiti usmjerenu antenu i napraviti istu. (Hint: nadji koje su vrste usmjerenih wifi antena i vidi po online tutorialima je'l mozes napraviti koju, jer tako prolazis puno jeftinije od kupnje u ducanu)
|
|
|