Citiraj:
Autor Nikky
U utility-ju od kartice ako ima prikaz radnog kanala dostupnih wireless mreža,
ako nema onda privremeno stavi NetStumbler ili inSSIDer sw.
|
Citiraj:
Autor Nikky
Još nešto, proskeniraj wireless mrežu sa upaljenim i ugašenim svojim router - om, vidi na kojem kanalu imaš najmanje smetnji susjeda i taj postavi fiksno u postavkama routera, preferiraj 1 ili 6 ili 11 kanal.
|
Nisam baš najsigurniji što napraviti pa ću reći što sam do sad napravio.
U utilityju kartice postoji opcija "Rescan" za svaku pojedinu konekciju koju pronalazi. To je očito ovo na što si ti mislio. Signal je stalno na 37%, a kanal je 6. (sve ostale konekcije koje hvatam su na 9. kanalu!). Kanal 6 je i postavljen fiksno u postavkama routera.
I na ovim drugim konekcijama je loš signal, tako da se na niti jednu ne mogu spojiti, dok s laptopom mogu. Ovo sam radio s upaljenim routerom. Ne razumijem kako to napraviti ako je router ugašen?

Kako će mi onda pronać dostupne konekcije?
Ovaj prvi softver koji si mi preporučio ne prepoznaje moju karticu. Drugi je u redu, ali kad ga pokrenem i kad se izlistaju dostupne konekcije, ne znam što dalje napraviti. Nema nikakve opcije skeniranja. Kako pratiti zagušenost kanala?
Probao sam i zamijeniti PCI slot no nema promjene, jednako je slab signal.
I što onda na kraju napraviti? Uzeti pomičnu antenu?
Ne mogu vjerovati da imam ovoliko p****rija s ovako banalnom stvari. Kad sam tražio preporuke za karticu/USB adapter rekli su mi da je svjejedno jer će na ovako malu udaljenost svaka biti dobra. A izgleda da i nije baš tako...