Citiraj:
Originally posted by RAK Nortbridge kod Intela se pozamašno grije. Sami pasivac nije dovoljno. Mora biti dobro prozračen. Nekada je dovoljan dobar ventilator usmjeren u njega ili dobro prozračena kanta.
|
Meni je na Abit IS7-E prozujao ventilator na NB. Iskljucio sam ga i sada je gore samo onaj pasivac sto s ventilatorom dodje. Sada je sve na defaultu, ali je normalno radilo i na naclockanom procesoru.
Doduse kod mene se nalazi u odlicno ventiliranom kucistu (Stacker), a jedan bocni 80mm Papst upuhuje direktno zrak prema NB i grafickoj. Ne znam kako bi se ponasalo u nekom nedovoljno prozracenom kucistu.
Sto se tice memorije mislim da je dovoljno uzeti bilo koju DDR500 memoriju. Intel bas i nije pretjerano izborljiv po pitanju memorije, pa meni cak i ozloglaseni Kingmax HC (zeleni) radi na DDR400 sa 2-3-3-7 latencijama i PAT ukljucen na F1 postavkama. S istim postavkama radi i na DDR432 (FSB216) bez problema, a nisam isprobavao koji bi mu s tim postavkama bio maximum. Do kojeg bi opcenito max. FSB-a isao ne znam jer procesor nece preko 240, a ploca nema za taj PSB veci omjer od 1:1
Sto se tice procesora mislim da ces novog Northwooda tesko naci, pa ces vjerovatno morati ici il na Prescotta ili na polovnog Northwooda
Sto se tice latencija ima negdje tu na Intel podforumu (mislim da je topis vezan za P4 3.46EE FSB 1066) rezultati testa koji sam radio na WET-u (Q3 engine). Razlika u prosjecnom FPS-u je bila oko 3FPS-a (cca. 82 naspram cca.85) u korist 2-3-3-x vs. 3-4-4-8 latencija. Dakle potpuno zanemarivo...