Citiraj:
Originally posted by vga killer
Za mrežu ovako piše u Device Manageru:
Marvell Yukon 88E8001 Gigabit Ethernet Adapter PCI
|
Ukratko shit koji je poznat kao onaj koji radi probleme. Osobito ako ga clockaš. Iako mi nije poznato zašto ali gubi DHCP i jednostavno ispada. Posebno je poznat po rušenju cijele mreže. E tu MasterX i BD mogu nešto reći. Osobito BD.
Ajmo dalje.
Nortbridge kod Intela se pozamašno grije. Sami pasivac nije dovoljno. Mora biti dobro prozračen. Nekada je dovoljan dobar ventilator usmjeren u njega ili dobro prozračena kanta. To važi za vodena hlađenja. Za zračno će sam vent od CPU coolera davati dovoljno zraka na njega. Dakle nije ga problem hladiti ali ga treba hladiti.
i865PE je odličan chipset. Gotovo da je izgubio one zaostatke iza i875 ali je ovaj potonji i dalje bolji za OC. Dodatni plus za i875 je integrirani SATA RAID kontroler koji ima podršku za NCQ, a to je barem meni presudno.
Najbolje ploče za OC su ABIT IC7 i Epox 4PDA5+.
Prescott se jako grije. Vrlo jako. Može se ohladiti ali se jako grije. Grije se i cijeli sistem zbog njega. Ako možeš nabaviti Northwooda, nabavi. Zato je 2.4C dobar izbor. I zato što ti to moj sig kaže. Ja ne moram dalje pisati.
Dodatni benefit Intela je što te boli đon za latencije. Tako će GEIL Value raditi sasvim lijepo. Opet pogled na sig. Rade GEIL, Kingmax HC500 i ADATA CL2.5. Imao sam i kombinaciju GAIL, Kingmax, ADATA (512 stick) i Corsair i tako imao 2 Gb.