View Single Post
Staro 04.06.2012., 15:40   #361
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Noctua ili Spire?

Zdravo svima!
Malo se trenutno niječkam između Spire Thermax-a III i Noctue NH-C14 ili NH-D14...
Po http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm je Spire Thermax II zakon, pa pretpostavljam da je III-ojka još bolja, pošto ima više heatsinkova, ima čak i PWM controller za oba venta itd.
Pošto trenutno III-ojke nema kod nas zakupiti (stiže za kojih 15 dana), me zanima kakvih imate iskustava sa navedenim ventovima.
Inače, radi se o mojoj konfi, znači išel bi cooler na 3570K...

Prvobitno me brine kvaliteta Spire-ovog Thermax-a III usporede radi sa Noctuom.
Također, koji od tih navedenih coolera najbolje hladi, te po svim statistikama je najbolji izbor?

Gledajući malo po FrostyTech-u te ostalim stranicama, II-ojka je dosta glasna, naspram Noctue, no, III-ojka bi po specifikacijama na official stranici trebala biti dosta tiša, pa me zanima dali itko ima III-ojku i može to reći, odnosno potvrditi...!

I ona stvar koja inače zna biti problem u RH je garancija, za Spire kažu 1 godinu, dok na njihovoj stranici kažu 5 godina. Dali registracijom na njihovoj stranici se produžuje garancije? ili?
Dok za Noctua-u je garancija fino i lijepo odmah 6 godina i da ne kažem da su u Austriji, te ako i treba neki zamjenski dio, brzo će stići...
A i iskreno, izgleda mi kvalitetnije...

I hoće li biti sa Spire-om i NH-D14 sa mojom konfiguracijom, odnosno RAM-ima problema kod instaliranja?

Pa molim Vas stručnjake da malo napišete svoje dojmove i saznanja

Unaprijed Vam Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: lordVerdranius. 04.06.2012. u 15:49.
lordVerdranius je offline   Reply With Quote