Citiraj:
Autor Lovrix
Super vijest , mene moja isto jebe , prvom prilikom uzimam Semi-metallic i kočim ko čovijek. Jel te jebalo možda onak da na prvo kočenje ne reagira , a drugo zakoči kak spada? Meni se to dešava i još zna propast na prvom kočenju , onda je poslije ok.
|
Da ne koči na prvu mi se jedino događalo dok nisam spalio pakne nove. Sa starima mi se to nije događalo, ali tad puno toga nije bilo ok.
Uglavnom, ja sam tu kočnicu 2 puta odzračivao, pa micao klipove van da budu bliže disku, a kako su se original pakne trošile, tako je ručica uredno, ako je nisam napumpao, išla do gripa i nije kočila na prvu nit na drugu nit na petu.
Mada nove pakne ne bi trebale imati takav utjecaj na ručicu/kočnicu (jer realno ja sam od samih početaka imao sranja s njom), one su me riješile svih muka. Curenje je bilo jer se mora zvjerski zategnuti oni šarafi na rezervoaru. Ručica je odjednom tvrda kako i treba, nema propadanja i koči odmah i uvijek u istoj poziciji ručice. Nakon pol godine - zadovoljan

.
@Pacifist
Pa nosač mjenjača bi trebao biti ravan. A ako mjenjač nije ravan, ili je spigan on ili nosač.
Što se tiče ovoga sa blatom - to sam imao jako izraženo na starom bajku. S time da se meni događalo još gore - guma je napunila lanac (jer sam najčešće tada bio u napred najmanjoj šajbi, iza najvećoj - lanac je bio najbliže gumi), lanac je napunio zadnji kotačić na XT Shadow-u koji se onda zablokirao. Od kada imam novi bajk to mi se rijeđe događa, a i stavio sam pulley sa Alivia gore (jer mi se original sa XT-a prestao okretati) i takve stvari mi se više ne događaju. Dosta to ovisi o biciklu, BB-u i širini zadnje osovine.