Nice pictures Omerta.
Jedno tehničko,
jel postoji neka odokativna metoda sa kojom mogu provjeriti da mi je derailer hanger (dropout u širem smislu), dakle onaj aluminijski komad koji drži rear derailer - čisto da nebude dvojbe o kojem dijelu govorim, deformiran, naime udario sam u derailer prilikom jednog pada, vide se i na deraileru tragovi od udarca ali mali, i sad vrlo teško namjestim da mi sve brzine šifta kako treba, ili rade veće kako treba ili manje od sredine, ali sve nikako ne rade dobro, podešavao sam donju granicu/gornju granicu zatezao na guvernalu, otpuštao, nikako neradi kako spada, pa sam počeo sumnjati da je prilikom tog pada ipak nešto se savinulo?
Rear derailer je Deore XT Shadow, kazeta je 9 brzinska.
Savjeti, ideje, prijedlozi.
TIA
P.S.
Ne znam da li se netko drugi susreo sa ovim problemom,
danas sam vozio kroz šumetinu i bilo je blata, blato mi se hvata na kotač i na njegove rubove,
kada taj rub od blata postane širok, prva dodirna točka koja mu se ispriječi na putu kako se kotač vrti je lanac tako da mi mokro blato uđe u lanac i banana, a jučer sam ga oprao u Ivasolu,
jel postoje neke plastike ili nešto što se montira na seat stays ili seattube da to blato očisti sa kotača prije nego dođe do lanca.