View Single Post
Staro 29.05.2012., 16:27   #19
mekimiso
Registered User

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Deyo238 Pregled postova
Probaj isključiti Turbo Boost u BIOS-u, recimo evo ja sam dobivao BSOD u Battlefield-u 3 i PES-u 2012, zbog Turbo Boosta, kad sam ga isključio normalno su radile. Ako ni to ne pomogne, tj. ako je sve pod garancijom (ploča, procesor i RAM), i ako je kupljeno u istom dućanu, pošalješ im svo troje skupa na reklamaciju. Jedini problem šta će oni vjerovatno izvrtiti sve testove koje si ti izvrtio (Prime95, Memtest86+, 3DMark, PCMark...), i reći da je sve stabilno, a onda neznam šta napraviti.

EDIT:

I da, ako nisi, stavi na igre najnovije patcheve, updateove šta god...to mi sve više smrdi da je stvar do igara a ne do kompa.
Hvala na savjetu, pa cu probat i to, a sto se tice trgovine to i jeste najveci problem sto ce i oni isto to uraditi i reci da je sve ok, a ne vjerujem da ce bas instalirat portal 2 i saints row da probaju hoce li dobiti bsod.

A rame, grafulju i napajanje sam mijenjao sa prijateljevim i ista stvar bude, a moje su komponente kod njega radile bez problema i to u te dvije igre i naravno nekoliko dana smo testirali, jedino sto nisam probao je zamjena maticne, pa bi tada mogao reci da li je do nje ili procesora.

Igre su patchirane jer ih imam na steamu, tako da cim izadje patch odmah ga nabace na igru.
mekimiso je offline   Reply With Quote