View Single Post
Staro 28.05.2012., 06:48   #3886
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo malo da vam se i ja priključim Tu i tamo bacim oko na ovu temu, a u zadnje vrijeme vidim da je posebno aktivno, zaista ima odličnih kejbljving jobova i kućišta, samo tako nastavite dalje

Prošlo je oko 6 mjeseci otkad sam zadnji put sve strpao u Stackera i zaboravio na računalo Nakon što sam ga prije dva dana otvorio radi čišćenja i dodavanja nekih komponenti, imao sam što i vidjeti Hrpa prašine na dnu, a pogotovo na hladnjaku od procesora i ventilatorima. Inače, ne prakticiram takav odnos prema komponentama (ili računalu), no ovo mi je lekcija za lijenost . Nakon otvaranja uslijedilo je ispuhivanje svih komponenti i čišćenja untrašnjosti (ne predetaljno, jer imam nekih drugih planova ), mijenjanje paste i naravno - kabliranje A vlasnici Stackera dobro znaju kakva je to zabava (za cijelu obitelj ).

Nakon zadnjeg sastavljanja, izvadio sam drugi kavez za diskove, no sad sam ga vratio i na oba stavio 120mm Noiseblockere, a s prednje strane stavio grillove. Nisam previše razmišljao o njihovom razmještaju, no htio sam da oba upušna ventilatora budu u ravnini cijele ploče (ne više, ne niže), a prža i front panel iznad prvog kaveza. Na kraju se pokazala kao dobitna kombinacija. Sa stražnjeg ispušnog mjesta sam maknuo Stackerovu metalni grill budući da se previše prašine skupi u tom prostoru što otežava ispuh. Pa evo i nekoliko slika:

X58A-OC se odlično slaže sa narančastim Aresima (koji se pak estetski ne slažu sa 95% ostalih ploča ). PCIe kabele sam provukao ispod ploče i onda ih izvukao na sredini ploče s desne strane, koliko vidim drugog načina nema (ili? ). Što mi je ujedno i najveći trn u oku budući da su kabeli dosta kruti (kod konektora) pa je teško s njima. 8-pinski EPS je postavljen jednim dijelom ispod ploče... premalo prostora za uštekati dok je hladnjak gore. Prije sam spomenuo da je raspored kaveza i diskova dobro prošao... jednom SATA granom sam obuhvatio sve uređaje Stackerovci će vjerojatno primijetiti da nisam spojio sive front-panel USB kabele, iz razloga što X58A-OC ima samo jedan USB header, pa si nisam htio zagorčavati život s time SATA kabele sam postavio jednog na drugog i povezao vezicama. Nakon što sam sve pospajao ostale su mi dvije grane molexa i jedna grana SATA konektora koje sam uspio ugurati iza mbo traya, tj 5.25 kaveza. Na mjestu iza sam dobio tako što sam skinuo plastične fiksatore 5.25" kaveza/optike. Umjesto toga sam ih stegao šarafima, što mi se pokazalo kao optimalnije rješenje. I to bi bilo to. Ima tu još mjesta za napredak, no i ovako mi je previše oduzeo Inače već neko vrijeme imam namjeru powder-coatati kućište (javio sam se čak i kolegi RaneZ-u s kojim sam se i dogovarao vezano za to) i napraviti neke modifikacije, no nikako da dođe na listu prioriteta

P.S. radim na tome da nekako izravnam grafičku karticu Visage jel imaš možda koji Powerjack viška?

Prijedlozi i komentari poželjni
Razer je offline   Reply With Quote