isprobam danas nakon posla pa ću editirati ovaj post. Hvala puno!
Update:
Ništa nisam napravija.
Nisam zna administratorsku šifru pa sam fleša neki firmware,. TG782_GeChGen_R8215_final, njemački.
Nakon flešanja mi se automatski otvorila stranica za konfiguraciju routera, ali ne na standardnoj 192.168.1.1 adresi, već nekoj čudnoj (bez brojki). Nakon što sam sačuva user.ini, postavija sam administratorsku šifru i iša restartati router. No nakon routanja ne mogu pristupiti konfiguracijskom sučelju. Jednostavno ne znam koju adresu koristiti za pristup.
Naravno pokušao sam i ručno modificirati config fajlu, ali bez uspjeha, ne znam kako iskonfigurirati da na wan_portu on dobiva adresu sa b.netovog modema.
Ista stvar mi je i za telnet.
Ima netko neki savjet?
Update2:
Jednostavno sam naloadao onaj config file što mi je u postu iznad dan u linku i restarta sam router.
Prijavljujem se na njega na 192.168.1.254.
U WAN port (eth4) sam uključio LAN kabel koji ide u modem od b.neta, a u eth1 sam uključio kabel koji ide u komp. I naravno, ništa se nije dogodilo.
Kad uđem u postavke od routerai pogledam sve uređaje koji su spojeni na nj, vidim wan_port i dodijeljena mu adresa 0.0.0.0.
Eto, Nikky, ako možeš kako pomoći, častim pivom i kebabom!
P.S. Zašto mi router bude neko vrijeme dostupan za konektiranje i onda mi odjednom više nije dostupan? Ne pomaže ni restart.