Istra MTB Trip, 18.05.2012
Razdvojili smo se na 2 ekipe: West (Vuco, Onyx i Cuks) i East (Crocus, Jack, Sile i ja).
Zborno mjesto od kuda krećemo je palo na OMVovu benzinsku odmah poslije naplatnih kućica u Lučko.
Nakon 20min čekanja i svatko sa jednom pivom vise u grlu od West ekipe krećemo prema Istri (West ekipa je kasnila jer su se Kinezi vozili sa autobusom i razgledavali grad).
Po dolasku na vikendicu kreće tulum koji traje do jedno 2 ujutro. Nakon 5 sati sna se dižemo i doručkujemo i krećemo prema Vižinadi di počinje Parenzana.
Nakon jedno 25km vožnje po makadamu, crvenoj zemlji asfaltu dolazimo u Vižinadu. Da ne bude sve lako, do onda je Sile uspio probušiti gumu na trn, upali smo u 20metara blata kakvo ne postoji niti na Sljemenu i još nas je čekalo jedno 8km uspona po cesti do Vižinade. Kada smo došli do početka Parenzane svi smo sa oduševljenjem dočekali jer nas sada očekuje 20km spusta pored Motovuna (napravljen je tunel duzine ~600m) do Livada. Moram priznat da nikad u životu nisam toliko pedalirao na spustu jer je nagib bio jedno 2% cijelo vrijeme
Da bi se zadržala bilokakva brzina morao si konstantno pedalirati tak da smo se tu fino naganjali nizbrdo. Nakon Livada nas dočekuje uspon od jedno 24km do Grožnjana, uspon nije naporan jer je i dalje nagib jedno 2% ali psihički ubija jer znaš da moraš pedalirati jedno 24km do gore. Na tom usponu uzimamo pauzicu od jedno 20min da se najedemo i napijemo i krećemo dalje. Nakon nekog vremena Sile i ja ostajemo solo jer nam se nije žurilo i kasnimo jedno 10ak za ostatkom ekipe u Grožnjan. Nakon toga imamo ponovo „spust“ do Buja i od onuda se spuštamo prema Brtonigli do Karigadora i tamo idemo uz obalu do Novigrada di se nagrađujemo pivom i nakon odmora krećemo prema viksi di nas dočekuje roštilj i cuga.
Drugo jutro smo krenuli malo kasnije prema doma i stigli smo nažalost na kraj utrke u Buzetu al sam uspio slikati kamp
Dojmovi su odlični i bilo nam je prejebeno.