Citiraj:
Autor Juice
A ta rečenica nešto mijenja?
Ne bih nikad napravio, ali svejedno pitam, daj molim te.
Savjete za scam traži negdje drugdje
|
Očito ti mentalni sklop nije u mogućnosti povezati drugi dio moje podcrtane rečenice s prvim.

Al nema veze, bitno da ti pametuješ i glumiš dušebrižnika...
Zamolio bih te za ubuduće da se ne javljaš ako nemaš namjeru pomoći.
Hvala.
Citiraj:
Autor redscro
Da, možeš tražiti i dobit ćeš refund ako nije poslano s tracking numberom (ili ako je, a nije se pojavilo na HR trackingu) jer ne može nikako saznati jesi li primio ili ne.
Štoviše, ako seller prodaje smeće (fake stvari i slično), za tebe je bolje reći da nisi primio nego da tjeraš pravdu drugim putem. Npr. frend je naručio USB stick koji se pokazao fakeom i otvorio je case pod tim opravdanjem, no ebay je tražio da vrati item, što mu je naravno bilo neisplativo i ispušio je novce. Da je rekao da mu nije stiglo, bez problema bi dobio refund. Da, možda će taj seller staviti Hrvatsku na crnu listu, ali zar stvarno itko treba takvog sellera? Možda je moralnije prijaviti takvog sellera kao fakera kako bi ga ebay možda maknuo i onemogućio da uvaljuje i drugima, ali na kraju su svakom vlastiti novci najbitniji.
Još valja dodati da trebaš biti oprezan s caseovima, jer ti ebay može zatvoriti account ako imaš previše otvorenih caseova. Uglavnom se sve da riješiti sa sellerima preko poruka, jer i njima case šteti.
@Juice: Uz dužno poštovanje, ne pizdi. Nije sve tako crno/bijelo da bi optuživao odmah čovjeka da je scamer. 
|
Ma pusti ga. Glumi nešto. A još sam rekao da sam nov i da me samo zanima može li se to napraviti ako ikada dođe do takvih problema. A on odma počeo...
Nego, da se vratimo na bit. Hvala na odličnom odgovoru! Naravno da će se s većinom dat dogovorit, ali šta ako s nekim moronom ne možeš, a ne želiš vrataći item jer je skupo? Je li moguće da seller ima Tracking Number, a tebi ga ne da, pa da on zna ako je item stigao, a ti mu kažeš da nije? I mogu li mailovi poslužiti kao dokaz da si ga za***ao?
Meni je evo recimo došao item i Hong Konga, ali je kuvertu zadržala pošta. Ne znam zašto?! Tako da ni ne znam je li recimo taj item imao Tracking Number. Jel to tako uvijek praksa? Da li taj broj mora biti na pakiranju koje Buyer dobije?
I pod ovim
case mislio si na Dispute? Ili to nije isto? Sorry ako pitam debilno, još usvajam sve te pojmove.