View Single Post
Staro 15.05.2012., 09:14   #13
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor tole_ Pregled postova
Jedna stvar, a koja se provlaci kroz svaki vas review. Stavite podnaslov "Nacin testiranja", a o istome ni N. Mislim da bi od vece vaznosti bilo za svaku igru opisati kako su dobiveni rezultati. Primjerice, jesu li performanse testirane u singleplayeru (staviti tocno koji nivo), multiu(mapa, broj igraca itd) ili pak pomocu built in bencha. Zatim staviti screenshot postavki iz igre i sl. Dobije se puno na vjerodostojnosti rivjua, a i ljudi imaju puno bolji uvid u mogucnosti kartice. U krajnoj liniji dobivene rezultate mogu lakse i tocnije usporediti sa svojima i olaksati si odluku o eventualnoj nadogradnji.

Druga stvar. Overclockana 560ti samo u nekim situacijama moze odsimulirati GTX570 (najbolje vidljivo u BF3 benchu di je 560oc vise od duplo sporija od 580 dok to s 570 nebi bio slucaj), tako da mislim da to nije ispravno uzimati kao pravilo. Inace dobar review, kartica je bomba.
Nisam smatrao to potrebnim naveliko objasnjavati jer su stvari same po sebi vrlo jednostavne. Najcesce je to benchmark unutar same igre (a pod kojim uvjetima je testirano se vidi u tablicama i grafovima - reze, filteri, razina detalja), a samo Crysis 2 i BF3 FRAPS-am. To se naravno uvijek mijenja kada dolaze novi naslovi. U jednom sam clanku objasnio kako dolazim do rezultata sa BF3 i C2 pa nisam smatrao to nuznim ponavljati svaki put.

S druge strane, tesko ce netko moci 100% ponoviti uvjete pod kojima testiram (razlicit OS, razliciti driveri, razlicit HW) pa u krajnoj liniji nece imati ni isti broj FPS-a.

Uvijek smo u ovih 12 godina koliko testiramo HW naglasavali da i nije na kraju toliko bitan broj FPS-a (osim ako je naslov potpuno neigriv s odredjenom karticom) nego odnosi FPS-a s pojedinim karticama (kao i kod ostalog HW-a), upravo iz razloga gore navedenog - ne mozes 100% replicirati moje testne uvjete, mozes dobiti priblizno takve rezultate u najboljem slucaju.

Sto se GTX560Ti SOC tice u opisu pise da "otprilike" ima performanse GTX570...

Naravno, za prijedloge poboljsanja clanaka smo uvijek otvoreni i uvijek se trudimo slusati citatelje
krešo je offline   Reply With Quote