Citiraj:
Autor tole_
Jedna stvar, a koja se provlaci kroz svaki vas review. Stavite podnaslov "Nacin testiranja", a o istome ni N. Mislim da bi od vece vaznosti bilo za svaku igru opisati kako su dobiveni rezultati. Primjerice, jesu li performanse testirane u singleplayeru (staviti tocno koji nivo), multiu(mapa, broj igraca itd) ili pak pomocu built in bencha. Zatim staviti screenshot postavki iz igre i sl. Dobije se puno na vjerodostojnosti rivjua, a i ljudi imaju puno bolji uvid u mogucnosti kartice. U krajnoj liniji dobivene rezultate mogu lakse i tocnije usporediti sa svojima i olaksati si odluku o eventualnoj nadogradnji.
Druga stvar. Overclockana 560ti samo u nekim situacijama moze odsimulirati GTX570 (najbolje vidljivo u BF3 benchu di je 560oc vise od duplo sporija od 580 dok to s 570 nebi bio slucaj), tako da mislim da to nije ispravno uzimati kao pravilo. Inace dobar review, kartica je bomba.
|
Nisam smatrao to potrebnim naveliko objasnjavati jer su stvari same po sebi vrlo jednostavne. Najcesce je to benchmark unutar same igre (a pod kojim uvjetima je testirano se vidi u tablicama i grafovima - reze, filteri, razina detalja), a samo Crysis 2 i BF3 FRAPS-am. To se naravno uvijek mijenja kada dolaze novi naslovi. U jednom sam clanku objasnio kako dolazim do rezultata sa BF3 i C2 pa nisam smatrao to nuznim ponavljati svaki put.
S druge strane, tesko ce netko moci 100% ponoviti uvjete pod kojima testiram (razlicit OS, razliciti driveri, razlicit HW) pa u krajnoj liniji nece imati ni isti broj FPS-a.
Uvijek smo u ovih 12 godina koliko testiramo HW naglasavali da i nije na kraju toliko bitan broj FPS-a (osim ako je naslov potpuno neigriv s odredjenom karticom) nego odnosi FPS-a s pojedinim karticama (kao i kod ostalog HW-a), upravo iz razloga gore navedenog - ne mozes 100% replicirati moje testne uvjete, mozes dobiti priblizno takve rezultate u najboljem slucaju.
Sto se GTX560Ti SOC tice u opisu pise da "otprilike" ima performanse GTX570...
Naravno, za prijedloge poboljsanja clanaka smo uvijek otvoreni i uvijek se trudimo slusati citatelje