Pozdrav ekipa!
Na Optimi sam i prije jedno mjesec dana poceo mi je kasljucati moj Edimax AR-7048A ugl promjenjena 2 ulazna konda i od tada do jucer je bilo sve relativno ok. Jucer pak kaos po pitanju konekcije valjda
2 miliona puta neuspjesno spajanje itd. Ugl uspio ga natjerat oko pola 12 da se spoji i sad imam 2 opcije prije neg sto pozovem/prijavim kvar da bum siguran da je do mene. Malo revoltiran i lud jucer
zabrijo sam da sam dok sam imo maxtv da sam dobio siemensa SX763, afkors trebam li pricat da danas ujutro sam otrio da je zapravo thomspon ST 780WL(i) bio u pitanju

.
Uglavnom jos mi preostaje sam stari dobri Siemens C-010-I koji valjda i dan danas more normalno delat sam kad ga se pravilno upogoni. Posto vidim da ovjde ima dosta znalaca sto se tice modema i veza
, a prelistao sam podosta stranica od mreža ne nalazeci nista korisno za c-010 iz razloga sto ga valjda vise nitko ziv ne koristi, ako bi mi netko mogao eventualno pomoci kako to cudo upogoniti eventualno
na Optimi. Dakle modem bi trebao biti Annex A/B sto se moze normalno promjeniti u njegovim postavkama kolko sam primjetio. Btw modem je cist ko suza dakle zlatno doba kad nisu dolazili s tcom softom gore.
Priije na tcomu kolko se sjecam pvc0 je trebal biti PPPoE LLC over bridge protokol a pvc1 je bio user i pass s kojim se spajalo na net (ispravite me ako grijesim davnih dana je to bilo).
Znam da spamam ovdje s ovim i opristite, ali imam dakle vremena eventualno do pola 12 da saznam nesto korisno, a onda opet bu bilo "boze pomozi".
Zahvaljujem se na svim konstruktivnim odgovorima i pomoci.
LP, Nikola !!!
kad sam d