Evo u čemu je problem i nisam, (nisam uspio), naći što bi to moglo biti.
OS je WIN 7 Ultimate, 64 bitni (SP 1), do neki dan radio mi je komp odlično i bez ovih problema i to znači cca. godinu i pol (od kad sam ga kupio).
Nisam dodatno ništa radio na kompu tj. mjenjao ili dodavao što se tiče HW-a, a SW-i su isti kao i prije (ništa posebno novo, teško za rad kompa).
Od zaštite koristim NOD 32 Anti. 4, Mozzila kao browser.
Evo srž problema, počeo sam primječivat da kad otvaram Mozzilu da mi se već nekoliko puta desi da sam browser pobijeli (mliječno bijela boja kroz koju vidiš), te mi gore u vrhu napiše "NOT RESPONDING" ali to traje kratko i sve poslije radi.
Sljedeće...surfam i koristim Skype te do nedavno sve 5, ali sad kad pišem tekst u chat desi se da mi se jednostavno smrzne sve na cca. 2sek (da li je nekad 1 ili 3 sad nisam mjerio ali duže od 5 nije nikad), tj. kako pišem tako se ne vidi da pišem u samo chat box, već jednostavno kad se "odmrzne" tekst se pojavi (sve to što sam pisao odjednom je vidljivo).
Pošto igram online poker (Pokerstars kao SW), do nedavno isto sve odlično ali sad mi se desi da trebam napravit akciju tj. kliknut na fold, check itd. i jednostavno sve zastane na par sekundi i onda napravi tu akciju koju sam htio.
Ne dešava se to svakih 5 sek. ali se dešava dosta učestalo (opet nisam mjerio od postupka do postupka šta napravim da mi se to desi).
Dobio sam savjet da otvorim Task manager i da pod procese gledam šta mi se u tom trenutku smrzavanja javi pod CPU...e sad da li je to normalan rad tih procesa ili ne ali uz postojeće programe koje imam otvorene pojavi se ponekad "dwm.exe" - (Desktop window manager) i "csrss.exe" - (Client server runtime process) ....prepostavljam laički da je to noramlno.
Ponekad kad kliknem da mi nešto otvori moram pričekat nekih par sekundi da bi se to otvorili (vrti onaj kružić ili kao na XP pješćani satić).
S NOD 32 sam napravio scan i tada mi je našao "HTML/Iframe.B.Gen" trojan i uspješno sam ga obrisao i nakon toga napravio još do sad 3x scan i ništa više nije našao.
Počistio sam sve cookie iz Mozzile i temp, napravio update za grafičku karticu misleći da je možda do nje (tko zna možda i je), skinuo sam CORE temp. programčić (kao gadget) i temp. mi se vrti od 47 do 52 kad imam više programa otvorenih do sad recimo 41-42.
I da isto tako mi se zna desit da recimo otvorim si Windows mail i da isto tako prvo mu treba da otvori nekih 3-5 sek. i kad se pojavi isto tako kao i Mozzila pobijeli i piše "NOT RESPONDING" i opet samo nastavim (sad kad se sjetim i kod još nekih porgrama mi kad se otvara prozor isto desi ali sve je u tih par sekundi).
Imamo također gadget za CPU Usage i pratim šta se dešava kad se desi to smrzavanje i tada i jezgre zastanu sa radom (možda ja samo tako vidim jer se smrzlo) i onda opet rade ovisno kako koja.
Od 4GB rama u akciji mi je cca. 2GB kad gledam performanse u task-u (od memorije 4094 MB, 1976 je cached, 2117 Available i 204 free - imam samo uključene mozzilu, task manager, u pozadini NOD 32, DU meter i gadget CPU i vrijeme)
I skinuo sam si CCleaner i s njim odradio što je trebalo (prvi put ga koristio sad pirje 2 dana na savjet da s njim možda to riješim).
Eto ako imam još koja pitanja da pogldam ovo ili ono neka kaže, a ako netko zna u čemu bi mogao biti problem bio bi zahvalan da pomogne u riješavanju istog jer me iskreno počelo to smetat.