Da napišem moja iskustva. Dobio sam H100 i prvo se namučio sa montiranjem.
Prvo sam pokušao montirati na vrh za ispuh iz kučišta.
Imam CM 690 II i kad sam zašarafio radiator gore skužim da su cijevi skroz pribijene uz metal od kućišta pa sam sa bušilicom izbušio mjesta onda izturpijao malo i stavio izolir trake za svaki slučaj. Lijepo zašarafim ja radiator i ventove i idem zaklopit kućište kad ono neće. hehe
Skinem sve dole i zašarafim gore ventove, probam zatvorit, sve super. Otvorim zašarafim i radiator. Sada imam upuh, znači:
--------------
ventilatori
--------------
radiator
Sve montiram, uredim još kablove, iza sve zategnem, pričvrstim. Zatvorim kućište.
Palim komp, zvuk aviona u uzletu. Otvorim prednju ploču i smanjim na najtiše. Neki užasan zvuk i dalje cvrči. Mislim si ajoj.
Pogledam temperature, odlične, jezgre u idlu oko 28C, nakon 10min OCCT-a u full loadu ne prelaze 42-43C.
Malo gledam po internetu po službenim forumima i skužim da to cvrčanje nije normalan zvuk i piše par serija na kojima ne valja pumpa, pogledam broj na mojoj kutiji, naravno među tim serijama je i moja.
Kažu da malo premještam kućište i okrećem ga pod nekim kutovima, to i napravim i odjednom, kao da je sve stalo, u sobi mrtva tišina i tako 15 sekundi i buka opet počne.
Lijepo otvorim kućište, sve povadim van, spremim u kutiju, provedem još 45 minuta čisteći procesor od termalne paste(stvarno je ima puno), pogledam na sat, 6 ujutro, odem spavat.
Dva tjedna nakon donosim doma novi H100 kojeg sam dobio za zamjenu. Pogledam seriju, ista je kao i ona koju sam vratio. Već me lagano oblio hladan znoj, opet sve stavljati unutra, pa ako ne radi, vadit van.
Svom srećom, sve ispada dobro, pumpa ne cvrči.

Temperature su kojih
5 stupnjeva više nego prvi put ali i u sobi je 2-3 stupnja toplije.
I sad, na nekim recenzijama na internetu ljudi govore da je H100 jako tih, negdje sam čak pročitao da u low profile modu trebaš naslonit uho na kućište da bi ga čuo dok kod mene je opet dosta glasniji od ostatka kućišta(venta za upuh i venta za ispuh) pa bih htio pitati vas ostale koji ga imate koliko je bučan kod vas? Nadam se da ga neću morati ić opet mjenjat.

Sorry na dugom postu.