Citiraj:
Autor Campeonato
ASRock vs asus... asusove web stranice cesto nerade ili uzasno stekaju dok mi se na asrockovim nikad nije dogodilo da nesto nedostaje ili steka.. i uvijek su brzine downloada maksimalne 
Asrock ploče bolje izgledaju od asusovih, te manje kostaju.. 20-tak posto za usporedive ploče...
Ako hoces novu, kupi vec gore mnogo puta spominjanu Z77 Extreme 4, vjerujem da ce savrseno radit sa i5 3570K 
|
Pa sad, da u zadnje vrijeme se zna deseiti da su Asusove stranice u banani no to, meni barem, zbilja nije neki problem tj razlog zašto ne bi uzeo njihovu ploču. Vezano za download, iskreno niti sa Asus niti sa ASRock stranice nisam uspio skidat max brzinom.
Dizajn, tj color scheme je pak posve subjektivna stvar. Znam dosta ljudi kojima se ne sviđaju jer više vole šarenilo. Za divno čudo znam ljude koji svršavaju na Gigabyte G1 i MSI BigBang

Ja osobno također više volim taj monokromatski dizajn ASRocka.
No ono najzanimljivije jest da bez obzira na cijenu ploča performanse su uvijek iste bez obzira koji je to brand i koja serija ploča. Ipak sve je većinom integrirano u CPU a dodatni kontroleri su pak opet u 90% slučajeva isti.
OC potencijal je ono oko čega zna biti razlike, kao i bundle.
Dakle ploču ćete odabrati prema nekom vlastitom ukusu te ovisno o potrebnoj razini opremljenosti.
E da, UEFI je još uvijek ponajbolji kod Asusa. Slijede ASRock i MSI. Gigabyte mi nekak nije sjeo. No po meni Intel ima opasno dobru implementaciju, meni se osobno jako svidjela, možda čak i mrvicu više od Asusova.