Citiraj:
Autor anita2
 ... a ja bih ga platila više od Della baš zato što nije crn. Volim bijele, srebrene, grafitne monitore, televizore... najmanje volim crne. Imam u vidu i 24 Dell, ali pišu ljudi da je to format na izdisaju i da će sasvim prevladati 16:9. Osim toga, pošto jedan Dell u kući već postoji, mislim si "ne stavljat sva jaja u istu košaru". Postoji i 24 Fujitsu, ali nije LED i ne znam mu cijenu, trebalo bi zvati zastupstvo. Na 23inčnom sam vidjela da se jako dobro poslože dva dokumenta, pa možda taj omjer i nije tako skroz loš. I jaako puno ovisi o tome kako se čovjek navikne. Kad duže vremena gledam u 23Dell, 4:3 19Eizo mi izgleda mali i smiješan.
Inače, s Fujitsuom do sada imam jako dobra iskustva, ali nemam njihov monitor.
|
Dakle zakljucak: Ti bi bijeli monitor. Onda ga kupi.
16:9 ce prevladati - Zzzz.

To je _monitor_, ne filmsko platno. Za filmove imas TV-e. Iako su i u kinu sve cesce 21:9, ne znaci da je cool ako i monitori odu tim smjerom. Naucis cijenit 1200 (tj. "samo" 120 vise od 1080) piksela po visini jednom kad ti ih oduzmu. 2 dokumenta se posloze jos 10% bolje na 24" 16:10. Pogotovo u smjeru kojem Microsoft ide s Office paketom (touch friendly, debeli bar s buttonima). To sto je monitor LED ne znaci apsolutno nista, osim sto je mozda malo tanji nego non-LED varijante.
Nemoj me krivo shvatit, taj Fujitsu nije los, al' je skup ko pas.
Dell, crni, 24", 120 piksela vise po X osi, ~1900 kn.
Fujitsu, 23", rozi/bijeli/bmk, ~2200 kn.
Netko me mora opalit lopatom da bi iso kupit Fujitsu u bunilu.