Danas sam u stroj ubacio Radeonku po drugi put u životu i imao sam još jednom prilike otkriti zašto je ATI po pitanju softverske podrške još uvijek koplje niže od nVidije.
Naime to mi do sada njie bilo toliko evidentno. Imao sam jedan monitor - driveri oba proizođača su uredno radili svoj posao. Istina - sa ATI-jevim softverom sam uvijek imao neke problemčiće i generalno mi se nije sviđala njhova implementacija sučelja, ali sve sam to mogao prožvakati.
Danas je situacija malo drugačija. Imam dva monitora i pokušao sam ih kombinirati sa ATI-jevom karticom. Hah, koja pogreška. ATI u svojim driverima i dalje nema ništa slično nVidijinom nView softveru za desktop managment. Aplikaciju koja navodno ima iste funkcije treba downloadati i instalirati zasebno. Riječ je Hydraviewu koji je star, otrcan i krajnje siromašan featurima. No ne staje sve na tome. Više nemam opciju gledanja filmova na dva ekrana iako ne koristim clone mode displaya po defaultu. Kellysoftov Matrix screen saver sa podrškom za dva monitora ne radi kako treba - renderira se samo gornja polovica ekrana. Uz to, ako zanemarim činjenicu da nisam mogao instalirati verziju drivera sa Controle Centerom (a imam framework sa svim zakrpama), da sam tri puta morao instalirati verziju sa običnim control panelom jer WDM driver jednostano "nije htio", i dalje mi ostaje pogled na device manager u kojem imam tri neidentificrana uređaja koja su pojavila nakon ugradnje kartice.
Sve u svemu, mislim da ću se ubuduće puno manje obazirati na komentare naših recenzija ATI-jevih kartica u kojima naglašavamo da ATI i dalje ne može napraviti poštene drivere koji bi parirali nVidijinom ForceWareu.