Dakle imam Toshibu A300 1LT , 2.0core duo, 3gb rama, ati3470.
uvijek hvalim taj laptop, sve super radi, lijep brz..kadli ono jucer prestao raditi.3 god star, garancija istekla davno.
Znaci nesto sam surfao, stavim lap na stol odem u kuhinju , vratim se radi on al na ekranu nista.Ne svjetli lampica da ocitava hard, al svijetle one dve za da je ukljucen u struju i da je upaljen.
JA u nevjerici, palim gasim NISTA, znaci upali se on sto se napona tice, krene on, ventilator se pocne okretati, nakratko se pojavi lampica hard diska, al na ekranu NISTa ni u kojem trenu.Nikakvi zvukovi iz njega nejdu, nista.
Nist, drugi lap u ruke , how to dissasemble toshiba a300, rastavio cijeli lap, (prvo sam izvadio HDD i spojio ga na drugi lap - radi normalno) doso do maticne , propuho kuler (bio je dost zacepljen i prije) sve malo pocistio..naoko se sve cini ok, nista nije ovak NAOKO izgorjelo pocrnilo.
Sve natrag spojio, nikakvog pomaka nema.
Ako netko ima neku ideju prije nego sto saljem dalje laptop, recite.
Moja pretpostavka - maticna (nadam se da nije ) ili mozda ekran.Al to nebi smjelo bit jer sam spojio laptop HDMIjem na televizor, nikakvih pomaka nije bilo.
Najvise me buni to sto ne pokazuje želju uopce da krene sa radom laptop, znaci testno kad se upali pokaze on da ocitava hard, al to je to, nema dalje. ugasi se lampica harda i samo svjetle dalej lampica da je ukljucen u struju i da je "upaljen".
Imao sam stolni komp, skurio sam maticnu jednom krivim flešanjem, al mi nikad ovak nije bilo.
Postoji mogucnost da je graficka, al apsolutno nikad me nije zezala ona , sumnjam da bi odjednom bas skroz prdnula.
Konacno, ako nist ne napravim a cini se da necu (trebalo mi je cca 3 sata da sve rastavim, i relativno malo 1h da sastavim) , koji servis u Zagrebu za Toshibu da nisu gulikoze ?
cuo sam za onaj mojservis, djeluje mi ok stranica , nisu neki gelipteri valjda , al je pitanje cijene.