kao sto je u topicu ime to mi je problem na drugom kompjuteru.
ima pentium 4 3.0ghz i stariju ali kompatibilnu maticnu.
imam isti processor na ovom kompjuteru ali u biosu razlika je prevelika.
po defaultnim postavkama voltaza bi trebala biti max 1.3 V , kao sto je slucaj na mom prvom kompjuteru, ali na onome sto se overheata brojka dodje i do 1.6 V! to mislim da niti slucajno nebi trebalo biti.
smanjio sam radni takt na drugom kompjuteru sa 132 na 100 i to mi je smanjilo temeraturu sa 75c! na 68. ali koliko sam vidio, za jedan p4 3.0 ghz je 200. na prvom komp. je normalan 200, ali na drugom default je 132 a kada sam ga digo na 200 kompjuter se nije htio niti bootat.
sada, problem je u tome sto ja neznam kako bih smanjio volte na drugom osim u biosu ali u biosu nemam nikakvu opciju mjenjanja voltaze. osim da ju samo gledam...(grayed out)
cim idem upaliti kompjuter - kud safemode ili normalno ode bluescreen stotinku sekunde i resetira se kompjuter tako da nemogu nista srediti softwerskim rjesenjima.
napajanje, hdd , graficka, rami, termalna pasta i ventilator nisu krivi. iskljucio hdd i svejedno previsoka temp., promjenio rame isto, 3 razlicite nove paste nista, ventilator radi i sve ocisceno, i naravno promjenio napajanje.
ali svejedno previsoka temperatura i 1.6V?
sad ja neznam kako bih manualno promjenio voltazu... to kolko mi se cini je jedina opcija. jer ako mi bios postavlja na cudnovatu 1.6V onda to moram nekako promjeniti :/
jer sad nisam computer wizard ali da je processor ili maticna u kvaru nebih niti mogao upaliti kompjuter zar ne?