View Single Post
Staro 06.04.2012., 12:26   #189
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
jer koliko sam shvatio,proizvođači namjerno prave malo konveksne baze.
Jer kolko sam ja shvatio, nebi li onda bilo pametnije da svaku bazu naprave ravnu, pošto mogu "kontrolirati" kako ću ju ravno, odnosno grbavu napraviti? (pošto je svaki procesor drugačiji) heheheh

@geronimo
Nemoraš preko 1500 granulacije nikako jer nema smisla. Zato jer je poanta da se CPU i cooler izravnaju.
Stavim ti staklo u protvu za pećnicu, tako da jedan kraj stakla stavim gore na rub protve tak da mi leži donji dio stakla u vodi a gornji dio da mi je skroz u zraku, onda samo malo s vodom prstim tek tolko da smočim papir prođem po njemu. SLIKA

Brusim tako da (procesor ima 4 strane jel) prvu stranu 30x gore dolje povucem, drugu isto 30x, trecu isto 30x, četvertu isto tako 30x= nakon sve četri strane je to jedan prolaz. Onda pogledam sto sam napravio i tako s 600 granulacijom ideš sve dok ti cijela baza CPU-a ne bude od bakra, tako da znas da je procesor vec sada ravan.

Krećeš na papir 800 i radis sve isto, samo što se ovdje razlikuje što recimo napravis 4 prolaza (svaku stranu 30x gore dole, to ponoviš 3 ili 4 puta, to je znači 3 ili 4 prolaza).
Papir 1000 3 prolaza, papir 1200 3 prolaza, papir 1500 3 prolaza. (makar idem na 1500 samo ako radim sebi i ak imam volje, pošto nakon 1200 samo finiš dobivaš a temp ostaje ista= ako nevidim barem 1 stupanj poboljsanje za mene je to zanemarivo, a vi kako želite ).

Zadnje izmijenjeno od: kasko. 06.04.2012. u 12:53.
kasko je offline   Reply With Quote