Citiraj:
Autor cuks
Neki vrag me vuce na X9. Uzeo bi prednji shifter X9 2brzinski, zadnji X9 i zadnji mjenjac X9. Prednji mjenjac cu ostavit ovaj XT E-type jer mi proizvodjac njega preporuca da nebi bilo sranja oko mijenjanja brzina sa nekom drugom vrstom mjenjaca.
A s druge strane stoji i to sto Zeljac kaze, ionak ce se to sve lomit i pigat pa je onda mozda bolje skrsit X5 u odnosu na X7 i X9.
|
meni je x5-ica pukla na najtvrđem i najmesnatijem dijelu. destro i mic se uvjerili u to.
To je sve normalno
zamor materijala, dotrajalost, učestalost korištenja itd. itd. nitko i ništa ti neće garantirati da ti nećeš skršiti x9 na prvoj vožnji. nemoj biti attention whore sa x0, x9 opremom i davati 90€ za stražnji mjenjač kad ga možeš ostaviti na prvom kamenu. za duplo manju lovu se dobije x5 ili x7 (preporuka aleš) koji će svoj posao obavljati ništa manje loše nego x9 od 80-90€ !
i ja sam osobno takav da bi imao tip top, poštene dijelove na biciklu, super se osjećao na njemu i bio njime zadovoljan... ali za x7-icom (koja, moraju svi priznati nije sprdnja) ne bi sigurno toliko žalio kao što bi žalio za ičim skupljim/"boljim"/ "kvalitetnijim"....
ovo gore je moj osobni stav, sigurno se netko neće složiti... ali... to sam samo ja, moji doživljaji i iskustva.
a, isto tako mislim da i sa prednjim mjenjačima nije drukčija priča. srećom, do sada imao jednog duže vrijeme, drugog se riješio na vrijeme i nema toga koji mi nije imao iritantnog sitnog lufta pa lanac zadrlja po mjenjaču itd.
o tome će valjda netko drugi malo više