OK, Mercedes je 30-ak godina starija firma, ali u čemu uopće sudjeluju osim DTM i F1 (ako ne računamo utrke kamiona)? Što se motorsporta tiče, BMW ima jaču povijest i to je činjenica, ako ne i najjaču kad zbrojiš sve kategorije motorsporta.
Ne možeš ljude spriječiti da kupe nešto, kolike god seljačine bile. Čak ni zakon tu ne pomaže kad se mali iz kvarta, tek navršio 21. godinu i vozi E92, na eventualnu kaznu za upravljanje prejakim autom samo nasmije.
Zašto bi itko mrzio njemačke aute? Nek mrzi balkanski mentalitet radije.
VW, Opel i Mercedes caruju na ovim prostorima zbog gastarbajtera. Radi u njemačkoj u nekoj od tvornica automobila ili po servisima, vrati se doma, otvori radionicu i servis imaš na svakom uglu.
Pogledaj jel postoji neki takav servis za talijane, francuze i japance. Omjer je 1:50, ako ne i veći.
Deda mi je ta generacija, više od pola familije iz te njegove generacije je radilo u njemačkoj i nitko od njih ne želi čut za ništa osim VW. Vozi Passata od 91. (od 75. do tad bubu) i ako gleda novi auto, gleda samo Passata. Nema veze što je imao 1000 problema s njim (koje si sam i popravlja), ali čut za japanski/talijanski/francuski auto jednostavno ne želi.
Kad sjedne u našeg francuza, sve mu je to super...udobno, tiho, prostrano, nakrcano opremom...ali jednostavno to nije VW, to ne valja i možeš mu ti 100 godina tupiti o tome, ne želi ni čut.
Kao što jopis kaže, kod nas prevladavaju predrasude i generalizacija.
Meni se osobno sviđaju BMW-i do Bangle ere. Najradije bi neki 16/18/2002, E30, E36 compact ili E46 compact, pa me doma čudno gledaju. "Kaj ti treba da ljudi o tebi misle da si narko diler"

Kad ću i kupovati auto, bit će nešto od toga. Svejedno mi je što ljudi misle, meni se sviđa i ne namjeravam okolo ljude uvjeravati da je najbolji, najljepši, najbrži, najmanje troši... Mene ne dira kaj drugi voze, a još me više zaboli što ljudi misle. 100 ljudi, 200 sisa. Ne paše svima sve isto. Imaš hrpu različitih proizvođača, nađi što ti paše i uživaj.