View Single Post
Staro 02.04.2012., 22:10   #6
W123
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dobro jel HP DC6700 ili HP DC7600 ?
Nebih rekao da nije do količine ram - a, sa 512 Mb bi trebalo raditi, poželjno 1 Gb zbog onboard grafe.
Problem se javlja u momentu detekcije hw i "dizanju" drajvera, odnosno pravi problem je šta Intel 945G Express chipset nije podržan u Win98se.
Ako otvoriš Intel support (Chipset Software Installation Utility + Windows 98 SE):
http://downloadcenter.intel.com/Sear...lation+Utility
onda ćeš vidit da je za Win98se zadnji podržani chipset 800 serije (810/815/820/830/840/852/855/860/E8870).
Ako ti zbog nekog sw treba baš Win98se onda vrati taj komp i traži drugi sa navedenim chipsetima.
Možda ima neka mobo sa 910xx ili 915xx chipset - om i podrškom za Win98se ali tada suport (čitaj driver) postoji jedino ako ga je proizvođač izdao a ne Ms.
DC7600 je model, ovaj s linka
Hvala ti na ovome, malo sam googlao i uspio naci drivere za win 98 za moj chipset 945 (http://windows98.ic.cz/)

Danas sam usao u safe mode i u devicemanager pod system devices sam nasumično removao neke dijelove i sada se komp oce podic u normalnom modu.

ali ako odem tamo na add new hardver i da windowsi automatski instaliraju sve sto treba onda on odma postavi drivere za sve zivo i nezivo i onda opet neće radit.

problem je u tome kad uspijem napravit da radi u normal modu po ovom gore postupku onda mi ne radi Cd rom, kao ni u safe modu pa neznam kako prebaciti ove dravere za chipset na komp.

preko xcopy komande u DOS-u mogu prebacivati jedino cd od windowsa 98 na hard disk, al ovako neki obični CD mi neće uopće potvrditi komanu
Code:
:D (cd rom).
Vjerujem da mi CD rom neće očitati jer nije "instalirana" matična s kontrolerima.

Sutra ću probati staviti hard u drugi komp i da ga vrti kao slave i onda prebaciti šta mi treba.

Hvala ti na pomoći

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Zasto mora biti 98? Vjerujem da *mora*, samo me zanima je li razlog PCI kartica, RS232 uredjaj ili nesto deseto?

Razmisli o virtualki, mogao bi si ustediti mnostvo muka...
Mora biti jer je to računalo za blagajnu koja radi u dosu, ali i jos neke programe za stanje skladišta koja se vrte normalno u windowsima.
prema riječima čovjeka koji je radio taj program mora biti 98, jer u xp se nemože direktno komunicirati s pisačem koji je preko parallel porta pa ne bi to bas radilo.

mislis da se instalira XP i onda virtualni 98?
mislis da bi to moglo funckionirati?
W123 je offline   Reply With Quote