Citiraj:
Autor Nikky
Dobro jel HP DC6700 ili HP DC7600 ?
Nebih rekao da nije do količine ram - a, sa 512 Mb bi trebalo raditi, poželjno 1 Gb zbog onboard grafe.
Problem se javlja u momentu detekcije hw i "dizanju" drajvera, odnosno pravi problem je šta Intel 945G Express chipset nije podržan u Win98se.
Ako otvoriš Intel support (Chipset Software Installation Utility + Windows 98 SE):
http://downloadcenter.intel.com/Sear...lation+Utility
onda ćeš vidit da je za Win98se zadnji podržani chipset 800 serije (810/815/820/830/840/852/855/860/E8870).
Ako ti zbog nekog sw treba baš Win98se onda vrati taj komp i traži drugi sa navedenim chipsetima.
Možda ima neka mobo sa 910xx ili 915xx chipset - om i podrškom za Win98se ali tada suport (čitaj driver) postoji jedino ako ga je proizvođač izdao a ne Ms.
|
DC7600 je model, ovaj s linka

Hvala ti na ovome, malo sam googlao i uspio naci drivere za win 98 za moj chipset 945 (
http://windows98.ic.cz/)
Danas sam usao u safe mode i u devicemanager pod system devices sam nasumično removao neke dijelove i sada se komp oce podic u normalnom modu.
ali ako odem tamo na add new hardver i da windowsi automatski instaliraju sve sto treba onda on odma postavi drivere za sve zivo i nezivo i onda opet neće radit.
problem je u tome kad uspijem napravit da radi u normal modu po ovom gore postupku onda mi ne radi Cd rom, kao ni u safe modu pa neznam kako prebaciti ove dravere za chipset na komp.
preko xcopy komande u DOS-u mogu prebacivati jedino cd od windowsa 98 na hard disk, al ovako neki obični CD mi neće uopće potvrditi komanu
Vjerujem da mi CD rom neće očitati jer nije "instalirana" matična s kontrolerima.
Sutra ću probati staviti hard u drugi komp i da ga vrti kao slave i onda prebaciti šta mi treba.
Hvala ti na pomoći
Citiraj:
Autor Bubba
Zasto mora biti 98? Vjerujem da *mora*, samo me zanima je li razlog PCI kartica, RS232 uredjaj ili nesto deseto?
Razmisli o virtualki, mogao bi si ustediti mnostvo muka...
|
Mora biti jer je to računalo za blagajnu koja radi u dosu, ali i jos neke programe za stanje skladišta koja se vrte normalno u windowsima.
prema riječima čovjeka koji je radio taj program mora biti 98, jer u xp se nemože direktno komunicirati s pisačem koji je preko parallel porta pa ne bi to bas radilo.
mislis da se instalira XP i onda virtualni 98?
mislis da bi to moglo funckionirati?