Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.04.2012., 18:54   #3278
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Troll?

Tom analogijom ja bih trebao replicirat da je GT2 ili GT2 RS na n-tu bolji vozački stroj od trice.

Ili, po toj logici mogao bi pitati vozače Opel Speedstera (doduše nastao na filozofiji Elisea) što bi rekli o užitku vožnje u modelu 318 d pa i u modelu M3, pogotovo u zavojima gradskih ulica. Iako smiješne snage od 147 KS ne treba mu više od 5,6 s do stotke a 90% momenta je dostupno unutar 1900 okretaja. Da ne spominjem handling, prenošenje informacija na upravljač itd itd.

I za prave ljubitelje old skul doživljaja, ne treba mu smiješni servo upravljač.

Ali, ajmo probat uspoređivat aute po klasama i cjenovnim kategorijama (npr. RS Trophy - Focus RS) a ne kruške i jabuke. Ok?
Pošteno.
Ali samo jedna opaska. Nisam se uopće htio petljat u raspravu, ali cjenovni rang u kojem se nalaze RS modeli obje kuće je puno previsok; čitaj - prepreskupi su za klasu automobila u kojoj se nalaze. Jer dati 230-240.000kn za jedan Megane, ili skoro 300.000kn za jedan focus, to po meni nije normalno, da ima ne znam kakvo vrijeme po ne znam kojoj stazi po kojoj tak i tak se 99% vlasnika istih neće nikada voziti. Debilana.
Za te novce se može kupiti priličan broj boljih, pola metra većih automobila veće klase i u velikoj većini slučajeva kvalitetnije od jednog renola ili fikusa.
RS igračke su za nekog fanatika ko ima u garaži već dva 'normalna' auta, pa eto jedan track day auto za ubijanje razonode. Ali kupit to za every day auto, uz obitelj i pogotovo s obzirom na cijenu i ono što dobiješ s tim autom, to je suludo.

Citiraj:
M3 ultimate drivers car?je po njihvim reklamama i njihovim vozačima koji misle da su F1 vozači u najmanju ruku.
Ultimate Drivers Cars je za mene toliko opjevani GTR,Porša GT2,R8,ferkani,lambe,SLR i SLS itd itd.jednom rječju superauta a neki m3 kojeg nakon cca par godina svaka šuša može zemit i brijat da je alonso
A vozne osobine i 318d to neću ni spominjat,da se nebi vozači i ljubitelji uvrijedili.
To je jednostavno odličan auto( M3) ,za jači srednji stalež ,a daleko je to od navedenih pridjeva.Ono,jedan Bmw uopce ni nema super auto,toliko o tome.
Znamo da si mercedes fan, ali daj molim te, koja to svaka šuša može nakon par godina kupiti automobil od 100.000€?? Živimo u hrvatskoj, i ja ga prvi ne mogu kupit 10 godina starog i održavati, a ne nakon par godina kako ti kažeš, a takvo je cijelo moje okruženje, možda od 15000 ljudi u gradu, 5 si ga može priuštit, ali to je ekipa koja ga može novog kupit, ostali, ne bi baš rekao. To što si ti merc fan ti ne daje za pravo da pričaš gluposti. Kakav jači srednji stalež? Što je to u hr? Oni koji si mogu kupit auto od 100.000 eura na leasing na sto godina i ne davat radnicima plaću? Mislim, ono, jel vi ekipa razmislite i pročitate prije nego počnete pisat baljezgarije?

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 01.04.2012. u 19:00.
jopis je offline   Reply With Quote