Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.04.2012., 01:36   #3271
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Jesu li primjerice Hamilton i Karthikeyan profesionalni vozači?
Jel među njima postoji razlika u stilu vožnje?
Jel možeš reć da je jedan auto bolji od drugog, ako prvime Hamilton napravi za 3 sekunde bolje vrijeme od Karthikeyana s drugim autom?
Jel Niko Pulić profesionalni vozač?
Jel Niko Pulić može napraviti isto vrijeme istim autom kao što može Hamilton? A može li boljim autom?

Očito moram ovako pojednostaviti stvari da shvatiš što želim reći.

P.S - U razvoju RS-a sudjeluju F1 vozači, pa me ne bi čudilo da su oni i radili vremena kojima se Renault hvali. Vrijeme ni približno dostižno običnom smrtniku, makar bio profesionalni vozač.
Ne sekiraj se odmah (koji silni upitnici), shvatio sam ja u prvom postu o čemu ti govoriš.

Samo, nisam siguran jesi li ti shvatio da je tih 3-4 sekunde samo naznaka na potencijal i mogućnosti tog renoa ako se kao referenca uzme Audi R8 a ne da su sad presudne baš te 3 sekunde, ni manje ni više.

Uglavnom, mislim da malo pretjeruješ u značenju faktora vozača jer se većina rasprave odnosila na Megane/Focus Rs rezultat a tu se radi o gotovo 20-ak sekundi te su svi ti parametri koje si nabrojao, koliko god načelno opravdani bili, trivijalni u konkretnom slučaju.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
P.S - U razvoju RS-a sudjeluju F1 vozači, pa me ne bi čudilo da su oni i radili vremena kojima se Renault hvali. Vrijeme ni približno dostižno običnom smrtniku, makar bio profesionalni vozač.
Tebi za info, vrijeme je napravio testni vozač renoa, Laurent Hurgon a smatra da je za to među najzaslužnijima Cup ovjes i diferencijal s ograničenom blokadom proklizavanja. Ne vjerujem da ima F1 iskustva.
listerstorm je offline   Reply With Quote