View Single Post
Staro 16.04.2005., 13:57   #12
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Dobro si me sjetio.

Hlađenje.
Dakle ejdino polu solidno originalno hlašenje za grfu je je ona vrsta hladnjaka kaj ga dobijete od Radeona 9800XT na više.

Ali svejedno ja preproučam to promijeniti:
Opcije su:
1. Zalman ZM80 C ili D-HP
2. Zalman VF770
3. VGA ili ATi Silencer
4. Vodeno

Hlađenje memorije. Tu moram opovrgnuti RAKa:
Zalman ljepilo NE KOSISTITI!
Zašto? Jer je skoro pa nemouće biti siguran da se ipod pasivca nije stvorio na jendom mejstu zračni čep. Potrošio sma u među bremenu dva ljepila od zalmana i NITI jendom na svh 8 pasivaca nisam dobio čistu površinu ispod, ma koliko se trudio.

Hlađnje GPU-a
1, Zalman Heatpipe cooleri.
Dosta koplicirani za ugradnju, vrlo kvalitetno izrađeni. mogućnost ugradnje 120mm venta na njihov bok.
D verzija ima i pasivce sa sobom koji imaju jako dobro ljepilo s donje strane. Moj izbor! ( vidi SIG).
Veliki nedostatak nemože se zmonitirat an 6800 seriju ( bar se tako tvrdi)

2.VF770 dizajn zalmana 7000 prilagođen za grafu, po recenzijama na netu jako dobar. Tradcionalno izvrsna zalmanova obrada. Opet nedostatak komplicirano za monitirati.

3. Silencer
Jednostavniji za montažu od zalmana, završna obrada lošija od Zalmana,prednost izbacuje topli zrak s grafe drito van iz kučišta, nedostatak pasivci nemaju baš veliku korist jer drito ispuštaju toplinu na silencera.8 Kod ATI silencera)

4. Vodeno,
Najbolje hlađenje gpu-a, jako komplicirano za ugradnju treba bit oprezan, nedostatak nema hlađenja memorije.

Upute za skidanje žvake, kricu nasprejat s WD-40 i skinuti žvaku s GPU-a, nakon toga natopiti krpicu s alkoholom i skinuti masni film od WD-a.

Kad ste to sredili staviti pastu ili AS ceramique ili AS5.

Enyoj cmodding
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote