View Single Post
Staro 24.03.2012., 15:24   #16
tech_soul7
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Ma da znam za dhcp relay agent samo nisam znao da se na linuxu taj paket zove dhcp-helper.
Ubiti moj problem je glup pomalo iz slj.razloga. Dhcp relay agent bi radio kako treba kad bi to bilo podeseno na nacin kako bi "trebalo" bit. Znaci da imam ruter iz rutera da mi kabel ide u switch i tako za svaki subnet. Kada bi klijent trazio dhcp adresu ruter bi ju prosljedio do dhcp-a i onda bi dhcp vidio s kojeg subneta (ruterove kartice) dolazi zahtjev i izdao bi adresu iz tog rangea.
Problem je u tome sto ja imam samo dvije mrezne kartice. Jednu koja mi je spojena na ineternet (pppoe konekcija) i drugu koja je spojena na lokalnu mrezu. Na ovo drugoj sam korisio alias ip adrese kako bih pokrio sve subnete koje mi trebaju. I sada kada dhcp zatjevi idu preko ip adresa ce uvijek biti ona prava od adaptera, a ne nijedna ova alias tako da znaci ubiti klijent nikada nece dobit ip adresu iz nekoga rangea koji je podesen alias ip adresom na ruteru...Probat cu se jos snac kako znam i umijem. a vama svima hvala na pomoci.
tech_soul7 je offline   Reply With Quote