Pozdrav,
evo, od neki dan promjenilo mi se samo od sebe s bridge-a, na router mod na user.t-com.hr i od tad krepao internet. Krepao internet, istrazujem sto je, zasto se nece spojit, kad ono router mod.
A moja konfiguracija je dakle, ovakva, siemens sx763 + linksys wrt54gs dd-wrt firmware.
Promjenio nazad na bridge, uredno se spojio i internet radi.
Razlog zbog kojeg saljem ovaj post, je da mi se nesto cudno pocelo dogadjati, a radi se o tome da mi port forwarding ne sljaka vise kako treba. Tocnije, pusteno je par portova - tocnije 4 kom, ali radi se o ovome, port 80, imam mali web server na jednom linux stroju, kao i ssh za udaljeni pristup na njega.
Prije je uredno radilo sve, ali od par dana pocela je pucati veza kada se iz udaljenog mjesta pokusavam spojiti na isti, a problem je u tome sto krene ucitavati stranicu i stane, kao da je pukla veza.
Isto na SSH-u, uredno radim u terminalu udaljeno, i odjednom neka naredba, sto ti ja znam, bilo sto, pukne veza i prestane odaziv. Spojim se ponovno bez problema, i radim, te isto tako se dogodi. Najcudnije sto se svaki put mogu spojit, ali veza puca.
Najcudnije je sto veza na samom routeru ne PUCA!
MTU na linksysu je defaultni, 1492.
Da napomenem, nisam nista prckao prije prestanka rada... sve najnormalnije.
Da li tu T-Com ima prste ili mi je crkao modem/router?
.. u LAN-u fizicki uredno otvara sve i ne puca veza.
Ako ima tko bilo kakvu predodzbu o tome sto da radim, neka se slobodno javi ovdje, bio bih mu rado zahvalan.
Lp,
Matej