View Single Post
Staro 22.03.2012., 18:39   #5982
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Snalazim se u prostoru zbog toga znam mapu, ne zbog toga što je trava zelenija a krošnja drveta bujnija
FXAA je čisti "filter" preko igre, ne vidiš ti neprijatelja bolje nego što on vidi tebe
nisam dobro objasnio. ne mislim na orjentaciju na kojem dijelu mape se nalaziš nego vizualna orjentacija. znači, krećeš se po mapi i na monitoru imaš prizor. e sad, nemožeš se fokusirati na svaki dio tog prikaza/slike nego samo na jedan određeni postotak površine monitora (uglavnom širi dio oko nišana, ako gledaš u sredinu). krajeve slike loviš manje/više sa periferijom vida. e sad, življe boje mi u nekoj mjeri omogućavaju bolje razlaganje prostora na komponente, a s time i bržu detekciju anomalija (bilo da je to micanje sjene od drveta ili micanje neprijatelja) pa se onda fokusiram na nju.

mislim nije to nikakva novost. opće poznato je da boja i njezina svojstva utječu na percepciju mozga. ista stvar je i da nemam FXAA filter. kad sam na 1% healtha slika je praktički crno-bijela. normalno da će mi u toj situaciji biti teže raspoznavati entitete nego da imam full health, odnosno full boju.

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Kad god sam probao letjeti (odnosno upravljati) sa mišem uvijek bi zapeo za nešto zbog meni neprobavljive akceleracije miša koja bi me redovito zakucala u stijenu ili drvo .
ako nećeš akceleraciju imati uključenu enejblaj mouse raw input u opcijama
Full Throttle je offline   Reply With Quote