Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Snalazim se u prostoru zbog toga znam mapu, ne zbog toga što je trava zelenija a krošnja drveta bujnija 
FXAA je čisti "filter" preko igre, ne vidiš ti neprijatelja bolje nego što on vidi tebe
|
nisam dobro objasnio. ne mislim na orjentaciju na kojem dijelu mape se nalaziš nego vizualna orjentacija. znači, krećeš se po mapi i na monitoru imaš prizor. e sad, nemožeš se fokusirati na svaki dio tog prikaza/slike nego samo na jedan određeni postotak površine monitora (uglavnom širi dio oko nišana, ako gledaš u sredinu). krajeve slike loviš manje/više sa periferijom vida. e sad, življe boje mi u nekoj mjeri omogućavaju bolje razlaganje prostora na komponente, a s time i bržu detekciju anomalija (bilo da je to micanje sjene od drveta ili micanje neprijatelja) pa se onda fokusiram na nju.
mislim nije to nikakva novost. opće poznato je da boja i njezina svojstva utječu na percepciju mozga. ista stvar je i da nemam FXAA filter. kad sam na 1% healtha slika je praktički crno-bijela. normalno da će mi u toj situaciji biti teže raspoznavati entitete nego da imam full health, odnosno full boju.
Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Kad god sam probao letjeti (odnosno upravljati) sa mišem uvijek bi zapeo za nešto zbog meni neprobavljive akceleracije miša koja bi me redovito zakucala u stijenu ili drvo  .
|
ako nećeš akceleraciju imati uključenu enejblaj mouse raw input u opcijama