sto ce reci da je procesor grijao hard disk? ili? mislim, ako je hard i bio konstantno u punom pogonu, ok, mora biti vruc. hdtune hoce ugrijati hard preko 55-60°C bez ikakvog propuha preko njega

. znam, probavao. no ne kuzim zasto ti je hard bio toliko vruc, moze malo jasnije objasnjenje?
nego, da se vratimo. hard disk ne moze biti ostecen u pogledu fizickog ostecenja od strane virusa, mogu biti podatci. ok, moze valjda biti i od temperature, no valjda mora biti u full loadu x vremena dugo, a da korisnik to ne skuzi (i da nema trunke hladenja u kucistu u kojem je inace sauna). no i to je upitno, jer po toj logici barem pola hardova u laptopima najebe zbog temperature (a logicnije je da ode kvragu zbog drmanja i "njeznog" spustanja na plohu, udarci zapravo itd).
ponavljam - da postoji virus koji sjebe hard disk. brate mili vec bi se znalo kako se zove, nije valjda teorija zavjere i ovo? ovo sto si izvukao je eto, krepali hardovi, i meni je jedan nikad prezaljeni WD80GB krepao usred - formatiranja. sta, da nije virus sprijecio popravak, pa kad je skuzio da idem formatirati aktivirao samounisenje? ako ces ubiti mene, ubit ces cijeli hard disk?? zajeban neki virus, nitko ne zna za njega, jer doslovce ubije hard........

.
ne, bad luck, hardovi krepavaju. razlog? los napon, losa konekcija, slotovi maticne "nekako" ubijaju hard (kontroler, pojma nemam, nisam magistrirao arhitekturu racunala), konstantan rad na +50 i vise °C (sjetite se samo prvih durona, unutra je bio pakao), udarci za vrijeme rada......... mislim, ima razloga zasto hard dobiva bad sectore

.