Citiraj:
Originally posted by elven
ma znao sam to, ali nisam bio siguran, niti sam znao koliko je zapravo 9000pro sporiji. sve one finte o shaderima druge generacije valjda nemaju previše koristi. Što se tiče 9500 mislim da ću se strpit do njega (ako izađe do Božića), jer imam neki feeling da će bit best buy. Znači summary vaših postova bio bi da je i 8500LE osjetno brži od 9000pro, a čak je i nešto jeftiniji. znači ako neću čekat 9500 uzimam 8500LE. Hvala
|
Mislim da u svakom slučaju nemožeš pogriješiti što god da uzmeš . 8500 ( LE ili neLE ) je zasigurno bolji od 9000pro , a od 9000 da ne govorimo . Jedino što ga je na našem tržištu sve manje a i ostali su sumnjivi " proizvođači " . U vrijeme kad je 8500 izašao nVidia je totalno dominirala tržištem i ATI je bio sretan da netko hoće proizvodit njegove kartice pa se tako provukla gomila žmrnj firmi koje štancaju radeonke . Sada se situacija promijenila pa ATI može birati , a koliko znam to je i učinio . Odredili su nekoliko glavnih proizvođača a među njima su Gigabyte , Saphire , mislim Hercules , zatim Connect 3D ( a svi su na HR tržištu ) i što se toga tiče možeš biti siguran u kvalitetu proizvedenih 9000,9000pro , 9700 i svih drugih , što prije nije bio slučaj . Iz tih razloga možda bi čak bilo bolje uzeti 9000pro poznatog proizvođača ( recimo Gigabyte ) nego 8500 nekog drugog ( recimo Manli ( ? ) ili PowerMagic ) jer si sigurniji u kvalitetu izrade same kartice . Osim toga 9000 pro radi na 275/550 , a 8500 na 275/550 košta cca 1500 kuna . Osim toga sve te kartice na 1024/768 vrte i najzahtjevnije igrice na 100 fps , pa je možda bolje uzeti noviji proizvod . Osobno sam vidio 9000pro od Gigabyta retail , super izgleda , dobar bundle , zaljubiš se u nju na prvi pogled . Još samo da je provozam ... Eto to je moje mišljenje . Oprostite na podužem postu .