upravo sam zavrsio 2 epizodu i iako zelim da mi se igra sviđa, ne ide baš. velike zamjerke:
1. gameplay je u kurcu. sve se svodi na hodanje od točke A do točke B, što bi moglo biti ok da u igri ima ikakvog istraživanja, mogućnosti da se izgubiš. ali nema ni najmanje, mape su zapravo hodnici sa malenim "sobama" tu i tamo. kad se tome pridoda još i za sve nove igre obavezni magični kompas, onda jebiga, doista je sve jedan hodnik. na tom putu od A do B konstantno na istu foru upucavaš neprijatelje. i to je fakin to što se gameplaya tiče.
2. sve skupa je u ogromnoj mjeri ispresijecano lošim, klišeiziranim cut-sceneovima. puno previše inzistiranja na tom "cinematic" iskustvu. to igrama kao mediju jednostavno ne pristaje. ne zanima me da sjedim i da mi igra priča priču, želim igrati.
3. priča jednostavno nije dobra. mogu razumjeti da se i iz gomile klišeja, ako si svjestan što radiš, može napraviti nešto solidno, međutim ovdje to nije slučaj. jednostavno prebanalno, previše puta viđeno.
4. ovo kažem kao netko kome je bilo teško igrati silent hill 2/3, a amnesii još nisam ni prismrdio, ali igra nije strašna. onako....skroz lagano je "hororistična", ali je to vrlo slabašno. jednostavno slabo iskustvo. BTW. igram sam, po noći, sa slušalicama, dakle kako treba.
5. igra ima poremećaj identiteta. nije ni avantura, ni survival horror, ni akcija. za survival na normal težini još uvijek ima puno previše municije. akcija - meh, nije baš potrebno neko umijeće za preći akcijske dijelove. avantura pak nije jer je sve previše linearno i skriptirano - misliti se uopće ne mora dok se ovo igra. dakle što je ova igra na kraju uopće?