Citiraj:
Autor dada-as
Evo da se i ja javim. HP nikad vise ne kupujem. Preporuka svima koji kupuju Laptop da ne kupe HP. Zalosno ali istinito, ti punjaci su napravljeni da pregore jako brzo.
...
Zbog ovakve politike HP-a da stvavlja takav trash za punjaca svima toplo preporucujem da ne kupuju HP i daju 3000 kuna jer cesigurno morat potrosit 2000 na napajanje. (ovisi kak dugo zele imat laptop)
|
Meni je originalni punjač umro nakon godinu dana, nakon toga kupio preko njuskala (i opet ću ponoviti, kao što sam i u drugom topicu napisao) kod nekog lika u Zg i traje mi već 2 i po godine bez ikakvih problema. Uzeo sam i za staru toshibu kod njega nakon toga i isto već godinu dana radi bez problema. Punjače sam platio 150-200 kn.
Original punjač im je koma, i tu se svi slažemo. Ali to nije razlog da se ne kupuje taj laptop.
Kad se izuzme punjač iz jednadžbe, meni je moj HP odličan, i kad se uzme u obzir i cijena (moj je bio 5K kuna), radije ću opet njega uzeti nego bilo koji drugi (inače bi Toshiba bila na prvom mjestu ali ipak je za konfiguraciju koju ja želim razlika u cijeni preko 1000 kn).
I zato ne bi išao u toliko krajnost da nekome preporučim da ne kupuje cijeli jedan brand laptopa zbog jedne mane od 200 kn.
Gericoma sam platio 9 i to je završilo sa istekom garancije, umrlo sve, frendu još Gericom radi nakon 9 godina
Acera sam platio 6500 i vratio ga dan nakon kupovine.
Toshibu jednu 5000 i još radi nakon 6 godina, drugu 7000 i mijenjao joj grafičku i punjač (opet našao preko oglasa za 200kn) nakon 4 godine, rođaku je nakon 5 godina Toshiba umrla skroz.
HPa platio 5000 i mijenjao mu samo punjač (oko 200kn) u 3 ipo godine, rođaku mi je na HPu umrla matična nakon godinu i nešto, a sestrin muž istog HPa sa originalnim punjačem ima već 6 godina.
ASUSa mi imaju 2 frenda, ali obojica su pljunuli 2-3 tisuće dolara u americi za njih tako da su to ipak strojevi izvan ove kategorije o kojoj ja pričam, ovi unutar iste cjenovne kategorije se drže isto kao i toshibe i hp-i, manji problemi sa punjačima i grijanjem, ali ne znam toliko u detalje.
Dakle nikakvog pravila nema. Jedino za Toshibu mogu reći da se skoro pa svima drži odlično, i HPa mogu smjestit odma iza njih zbog boljeg odnosa uloženo/dobiveno. Kad tad ćeš morat pljunut neke pare za održavanje laptopa kojeg god da kupiš, meni je osobno draže da je to punjač od 200kn nego bilo što unutar samog laptopa.
A ako koga zanima, mogu mu na PM javit gdje sam uzeo moje punjače jer stvarno rade već dugo, a nije baš da ih se mazi i pazi.