View Single Post
Staro 12.03.2012., 10:23   #17
zaratin5
Premium

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor SetH Pregled postova
ovako,kako frendicama servisiram laptope punjači im krepavaju nenormalno, znači svakih 3mj. jedan. Uzimao sam preko ebaya i preko njuškala, isto je. Rečeno mi je da uzmem orginal ali kako znati koji je orginal kad i na ovim piše da je hp bla bla,znači sve isto...neki pametan savjet? jer je punjač počeo i topit utor na laptopu
Ako je punjač sa 2 pina najbolje je uzeti neki univerzalni, po mogućnosti za 90 ili 120 wati snage. Ovi orginalni su poddimenzionirani, izgledaju lijepo, ali se griju i krepavaju. Ja već 10 godina koristim univerzalni od Trust-a od 120 wati, samo mu mijenjam džekove i napon za različite laptope i nema mu smrti. Pošto nije zaliven kao ovi novi već ima vijke, otvorio sam, iz radoznalosti, i vidio da u oscilatoru ima 2 jaka tranzistora a zavojnica na toroidu ima duplo deblju žicu nego ovi novi, onda je jasno što toliko traje. Očito je da HP (a i drugi proizvođači) štede na materijalu pa nije ni čudo da tako brzo krepavaju. Ako je džek sa tri pina imaš problem jer moraš kupiti originalni.
zaratin5 je offline   Reply With Quote