Citiraj:
Autor SetH
ovako,kako frendicama servisiram laptope punjači im krepavaju nenormalno, znači svakih 3mj. jedan. Uzimao sam preko ebaya i preko njuškala, isto je. Rečeno mi je da uzmem orginal ali kako znati koji je orginal kad i na ovim piše da je hp bla bla,znači sve isto...neki pametan savjet? jer je punjač počeo i topit utor na laptopu
|
Ako je punjač sa 2 pina najbolje je uzeti neki univerzalni, po mogućnosti za 90 ili 120 wati snage. Ovi orginalni su poddimenzionirani, izgledaju lijepo, ali se griju i krepavaju. Ja već 10 godina koristim univerzalni od Trust-a od 120 wati, samo mu mijenjam džekove i napon za različite laptope i nema mu smrti. Pošto nije zaliven kao ovi novi već ima vijke, otvorio sam, iz radoznalosti, i vidio da u oscilatoru ima 2 jaka tranzistora a zavojnica na toroidu ima duplo deblju žicu nego ovi novi, onda je jasno što toliko traje. Očito je da HP (a i drugi proizvođači) štede na materijalu pa nije ni čudo da tako brzo krepavaju. Ako je džek sa tri pina imaš problem jer moraš kupiti originalni.