Možda je sve navedeno gore istina...možda bi neki P4 na 3.0 na ECS ploči sa 1GB loše memorije radio isto ili čak i bolje od ovog što sad imam, a po cijeni bi bilo možda čak i dosta jeftinijie. No, pogledaj dobro upute i natpise na ambalaži od svih tih "brand" proizvoda koje imaš u računalu. Nit na mojoj Abitici piše na kutiji igdje da je za extremni OC (izuzetak su ploče sa mikroguru čipom, no ta tehnologija ne obećaje metamorfozu običnog 2500+ u 4000+ prema PR ratingu), nit na nekom brand napajanju piše da je savršeno za OC (samo uredno daje deklariranu snagu, dok jedan MS to obećava, ali prdne pri većim opterećenjima), nit jedna sapphire kartica obećava više od manlijevog radeona. Sapphire se samo usko drži atijevog referentnog dizajna, i ništa ne experimentira sa dizajnom.
Sad, fora je u tome što su računala dio modernog vremena, pa se nalaze raznorazni proizvođači koji proizvode zvučne kartice za 15kuna, ploče za 200 kuna koje imaju 8 USB, 4 firewire, 10PCI, AGP, mrežu, modem, grafiku, SATA RAID, ATA RAID....a uvijek nešto stvara probleme.
Kod brand proizvoda si siguran da kupuješ ono što piše (u 99% slučajeva), a za posljedice overkloka si upozoren, to je samo gratis mogućnost.
Ako ćemo o hladnjacima, uzmi samo koliko nagrađuješ svoje uši sa jednim zalmanom u usporedbi s nekom zujalicom koja dere na 3000rpm...i opet, izdržljivost na većim opterećenjima je samo gratis.
I na kraju...proc. Ne bih ga nikad ni namjeravao kupit da mi nije sam došetao, jednostavno došao. Uvjerenja sam da je za moje potrebe 2500+ dovoljno brz (surfanje, piskaranje i tu i tamo koja mrežna igra tipa CoD, UT, SS, te gledanje filmova...i opet, u tišini

)
A priča o procesoru....kako je došao. Jednog kišnog jutra primim poziv od poznanika kak su kupili računalo, unutra je trebao biti 2500+, no piše da je neki Unknown CPU 1.8...da kao dođem to pogledat, jer su oni razočarani. i ja fino komp donesem doma, skinem hladnjak, a ono...IQYHA XP-M

...a ništa, pomislim u sebi, vlasnik hoće da mu piše 2500+, i prebacim mu svoj, oni sretni, ja još sretniji. Još me pita koliko je dužan...ništa, ništa velima ja...samo je bio neki jumper. Eto...proc sad kod mene radi na 11*200, nema potrebe za bržim postavkama.
U zaključku, overklok bi bio samo dodatna mogućnost, jer sa skupim proizvodima kupuješ prvenstveno podršku, i provjerenost. Bundle eventualno kao dodatak.