View Single Post
Staro 06.03.2012., 22:19   #20284
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova

Pa da, ali ne vidim zašto onda to imaš različito na kočnicama ? Kad to nije zamjena za modulaciju, već omogućuje u suradnji sa pomicanjem ručice, da imaš ručicu jako blizu gripu- a da koči čim kreneš stiskati (da u pravilu napravi u 1cm hoda što bi inače u 4cm od kojih je 3cm hod ručice koji ne koči). Da nemaš to, kad pomakneš ručicu blizu gripu samo bi udarila u grip jer ima puno slobodnog hoda.

Ovo desno je dio dampera, taj position sensitive dio koji svoju funkciju i ne obavlja baš najbolje. Ali daleko od toga je TPC+ loš damping, dapače. Ali bottom out i brake dive mu nije najjača strana, ali navikneš se na to i imaš puni hod i mekan ako je sve ostalo u redu.

SAG ti je prevelik, a vjerojatno i pretvrda opruga. Skrati oprugu, skreši konstantu. Svaki pošteni oprugar će ti prije nego napravi novu, izmjeriti konstantu stare, hod i visinu. A novu velim - samo prilagodiš visinom i konstantnom. Staviš 10-20% manju konstantu. Imam ti ja tablice sa konstantama od Foxa i X-fusiona ako želiš. Za različite kilaže.
Sa BAT namjštam gdje će kočnica grist. Znači stražnja mi je trenutno podešena da odmah grize najjače, nema nekog velikog hoda kroz kočnicu. Prednja koči prvo lagano, pa sve jače. Znači mogu je fino dozirati bez straha od proklizavanja ili prebacivanja preko volana Zadnja mi odgovara da odmah čupa. Naravno, ovo sve nema veze sa udaljenosti ručice od volana.

Aj stavi negdje tablice ili ću ti dati mail u pp. Pročitao sam puno lijepih stvari o tpc+ tako da se nadam da ću biti zadovoljan. Pričaju o dobroj osjetljivosti na manje neravnine, a kod mene je to koma.

murina je offline   Reply With Quote