View Single Post
Staro 06.03.2012., 12:11   #20220
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova

Iako ne znam zašto bi išao rezati oprugu kad će ti tvrdoća te iste opruge biti - ista. Zapravo ti sa sabijenom oprugom u početnom stanju dobiješ snažniji preload, a on je pak zadužen za brake dive i SAG. Dakle, opruga će ti i dalje ostati pretvrda. Ista stvar i kod mog VAN Ra, preload ne utječe na ponašanje vilice na preprekama
Malo svježiji sam razmislio SAG mi je 15mm a trebao bi biti 30. Zapravo želim mekšu oprugu na početku hoda a nekako mislim da ću to dobiti jednostavnim kraćenjem trenutne..ili se varam? Nemam nikakvih problema sa brakediveom. Za skokove i dropove mi je dobra i ovakva kakva je sad, sve fino popije. Nahebe mi se majke na brzim djelovima sa malim neravninama, gdje se cijeli hod svede na ovih 15mm SAG-a. Dakle dali će slabiji preload riješiti moje probleme?

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Možeš, samo su to dva drugačija štelanja. Sa kompresijom zapravo zaključavaš vilicu i gubiš osjetljivost. Sa preloadom ne.
Famozni Zoki sa TST micro ima odlično štimanje kompresije i baš sam s njom rješavao brakedive bez gubitka osjetljivosti na male neravnine

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Pa nemre bit tak skupo :/

Opružne vilice su zakon, jedino kaj je Murina specifičan jer mu ja Pazinjan uvalio neko groblje i to 2x.

Ufff kako ne bi volio past na ovo kamenje na Marjanu
Sherman je potpuno ispravan, to je najvažnije. Opruga je manji problem. Vizualno bi bio u odličnom stanju da mu nisam lowerse uljepšao na kamenjaru (ne sjećam se na koju smo stazu išli, 12, 9?? kad sam lovio bent, a ulovio kanal pa klizao na boku do stabla i satrao vilicu, koljeno, disk, kočnicu... )
Marz je groblje ako se ne može nabaviti cijeli novi cartridge (ispod 100€ nije da ga hebeš)
Nemoj mi na Shermana, zbližili smo se nakon što sam pročitao ovoliko interneta o njemu Za konačnu ocjenu ću pričekati dok riješim oprugu ali mogu reći da ima potencijala. Ocjena od 4,nešto na mtbr nije bezveze Zanimljivo je i da me puno ljudi pitalo jesu mu noge 36mm (32 su)

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Aha zato si ti Max ovdje stao -> http://youtu.be/7gAG15iOhb8?t=2m39s
Šteta što nisi ulovio i kolegu na Reignu ispred mene. Dobar let i još bolji slet

edit:
Destro škicni ovaj graf

Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.03.2012. u 12:31.
murina je offline   Reply With Quote