View Single Post
Staro 04.03.2012., 12:25   #20096
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Uspon me sabio, nakon odvajanja za runolist sam doslovce samo na pedalama stajao jer sam osjetio da me donji dio leđa i pak bole. Zato sam i bio dosta brži od ostatka.

Geometrija harota je još agresivnija (jedan od razloga zašto me uzbrdo sjebalo), a da sam si montirao SPD pedale onda bi tek vidio kako skakućem. Ovo sa FLAT mi je doslovce novost jer sam sa SPDom tek počeo voziti kak treba, i to praktički odmah prvu sezonu. Prvi skokić mi je bio ono WOAWOWAAH, noge odletile s pedala, no kad sam se malo priviknuo ide ko veliki.

Već sam spominjao da je pomalo besmisleno uspoređivati dva tipa suspenzije jer su to totalno drugačiji osjećaji, ali sad mogu reći par pametnih, nevezano za veličinu bicikla:

singlepivot kod hara
-upija SVE bez biranja
-bez lockouta zaboravi na efektivno pedaliranje, gubi se preko pola snage ako je otključan
-zabavniji
-manje neravnine se uopće ne osjete
-veće neravnine popije bez problema uz osjećaj kao da si najašio na val, dakle lijepo i linearno upije
-nakon što sam probao i FSR, utjecaj (ne)pomicanja suspenzije kad kočiš je vrlo osjetan i zna sjebat vozača koji ne zna
-bottomless osjećaj

FSR kod pitchke
-više "osjetljiv" na neravnine, tj dobije se dojam da ih ne pregazi tako lako. Stvarnost je totalno suprotna, prepegla sve i jasno ti da do znanja preko čega se voziš
-vuče na još: daje bolji osjećaj sigurnosti i bez problema potegneš još jače
-kočnica nema nikakav utjecaj na rad suspenzije, vrlo osjetno kad ulaziš u zavoj pod laganim kočenjem, traction is near perfection.
-veliki udarci - prebrzo prođe kroz sav hod, pogotovo sa opružnim shockom. Doduše, možda je to i problem zbog toga što imaš osjećaj da može još upiti pa manje amortiziram nogama, bar sam tako dobio dojam.

Dakle, kod X6 mi noge više rade, sic mi je osjetno niže, wheelbase je oooosjetno manji i bajk mogu bacat kako želim. Mana X6ice je ogromna težina, teško ga je bacati sa SPDom, kamoli sa flatom. XT kočnice su mi bile dovoljne sve dok nismo došli do pilane gdje sam ih fino izmučio i na kraju ih je trebalo prilično jako stiskati da dobro koče. Bit će da sam prebrzo išao (tješim se što sam pretežak)

Glavna mana pitcha je njegova manja okretnost. Prednost mu je definitivno ravni dijelovi i peglanje svega bez utjecaja kočenja na suspenziju.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote